Nieuwsfeed

330 miljoen flessen verkocht voor 6,5 miljard euro: recordverkoop aan champagne in 2022, maar volgend jaar wacht onvermijdelijke prijsstijging. Hoeveel precies?

Torenhoge inflatie of niet, nooit eerder werd voor zoveel geld champagne verkocht als in het bijna voorbije jaar. Samen met de fles(sen) die u dit én volgend weekend ongetwijfeld zal ontkurken, is er in 2022 al voor zo’n 6,5 miljard euro aan Franse bubbels opgeslokt. Een flink deel daarvan door Belgische kelen. Helaas dreigt ook de verkoopprijs van dé feestdrank ‘par excellence’ in 2023 weer stevig op te borrelen.

Krantenkoppen in België

Eerste revalidatiecentrum voor sporthonden geopend: “België hinkt achterop tegenover de rest van Europa”

Of ze nu een kruisbandletsel hebben of moeten trainen voor het kampioenschap estafetterace: sporthonden kunnen voortaan terecht bij AniCura Fysio-Fit Anthemis, het eerste fysio- en revalidatiecentrum in ons land voor honden met een job. “Sporthonden zijn na gemiddeld vier jaar op pensioen, terwijl er véél meer uit hun carrière kan gehaald worden”, vertelt oprichter Pieter Vanacker.

Lees meer »

“Europa moet meer jacht maken op drugsgeld van criminele organisaties”

In de strijd tegen drugscriminaliteit moet Europa meer jacht gaan maken op crimineel geld. Dat zegt Peter De Buysscher, directeur internationale samenwerking van de federale politie in "De ochtend" op Radio 1. "Criminele organisaties wereldwijd zijn het meest met drugstrafiek aan de slag, omdat dat het meest interessante verdienmodel is. Een meer uniforme Europese aanpak om de illegale vermogensvoordelen af

Lees meer »

Twee verdachten van aanslag op woning in Brasschaat aangehouden

De 2 verdachten die zondag zijn opgepakt voor een aanslag op een woning aan de Bredabaan in Brasschaat zijn aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Maasmechelen en een 18-jarige vrouw uit Nederland. Met vuurwerk raakte de voordeur beschadigd. Er vielen geen gewonden. Onderzoek moet uitwijzen of er een link is met drugsmilieu.

Lees meer »

Hier totaal vergeten, daar nog steeds vereerd: hoe de Belgische prinses Charlotte het tot keizerin van Mexico schopte

Terwijl hier de borstbeelden van koning Leopold II worden beklad, richt Mexico monumenten op ter ere van zijn zuster Charlotte. Al komen die er misschien bij ons ook, nu auteur Kristien Dieltiens (68) het nieuwe boek ‘Carlota’ schreef. In gesprek met ‘Dag Allemaal’ vertelt ze alles over het leven en de denkwereld van de Belgische prinses, die keizerin werd van

Lees meer »

Vlaamse Sterrenkunde Olympiade aan zestiende editie toe

Astronomen in spe kunnen vanaf maandag deelnemen aan de zestiende editie van de Vlaamse Sterrenkunde Olympiade. “Leerlingen kunnen hun schoolse kennis over aardrijkskunde, fysica, chemie en wiskunde op een leuke manier toepassen om zelf de werking van het heelal te ontdekken”, klinkt het bij de Vereniging voor Sterrenkunde.

Lees meer »

Aardbeving schrikt zuiden van Filipijnen op

Een aardbeving met een magnitude van 6 heeft woensdag het zuiden van de Filipijnen opgeschrikt, meldt het Amerikaanse seismologisch instituut USGS. De plaatselijke autoriteiten waarschuwen voor naschokken en schade, al is er voorlopig nog geen grote schade gemeld.

Lees meer »

Vanaf morgen lange wachttijden om je motorfiets te laten keuren: “De meeste zijn al volgeboekt tot eind februari”

Sinds 2023 moeten motorfietsen gekeurd worden bij verkoop of na een ongeval. Maar de keurprocedure loopt niet helemaal van een leien dakje, met talloze rode kaarten als resultaat. “Het strafste is dat ik onlangs bij de Dienst Inschrijvingen voor Voertuigen (DIV) te horen kreeg dat je nog tot vandaag een motorfiets kan inschrijven zonder keuring. Ik heb dus al enkele

Lees meer »

Stoïcijns ballenmeisje (16) even beroemd na beslissend doelpunt van Cercle: “Ze hadden me gevraagd om niet te juichen …”

Wat als je als 16-jarig ballenmeisje plots een vierende groep voetbalspelers voor je neus ziet staan? En op hetzelfde moment duizenden dolle supporters in je nek voelt juichen? Dan blijf je stoïcijns kalm, althans in het geval van Zenna. Het meisje kreeg plots de televisiecamera’s op zich na het beslissende doelpunt in de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Gent. Voor

Lees meer »

Zuhal Demir (N-VA) niet onder de indruk van ontslag Van Langenhove: “Van Grieken moet alle extremisten aan de deur zetten”

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) is niet onder de indruk van het ontslag van Dries Van Langenhove als Kamerlid. “Moet ik nu applaudisseren omdat een complotdenker uit het parlement stapt en zijn propagandamachine buiten het parlement voortzet?”, zei Demir bij ‘VTM NIEUWS’. Volgens haar blijft een samenwerking met Vlaams Belang uitgesloten. “Tom Van Grieken moet alle extremisten aan de deur

Lees meer »

Geen vrouwelijke genomineerde voor ‘Beste artiest’ bij de Brit Awards: “Genderneutraal betekent helaas dat mannen de standaard zijn”

Harry Styles, George Ezra en Fred Again. Het zijn drie van de vijf genomineerden ‘Beste artiesten’ voor de Brit Awards. Opvallend: er staat geen enkele vrouw op die lijst. En dat kan op heel wat kritiek rekenen, zeker nadat de awards vorig jaar genderneutraal werden gedoopt. “Er bestaat een aparte categorie voor vrouwen, anders zouden ze vergeten worden.”

Lees meer »

Koningin Mathilde vraagt meer aandacht voor depressies bij jongeren: “Het is echt belangrijk om naar hen te luisteren”

Koningin Mathilde wordt vijftig, een mijlpaal. En die gebruikt ze om meer aandacht te vragen voor een belangrijk topic: geestelijke gezondheid. Het afgelopen jaar trok onze koningin er regelmatig op uit om te gaan wandelen en fietsen met mensen die het mentaal zwaar hebben. “Het is belangrijk dat de toegankelijkheid van de diensten verbetert”, laat koningin Mathilde weten. Daarnaast roept

Lees meer »

LIVE MALAISE ANDERLECHT. Gesprek met misnoegde fans verloopt in goede verstandhouding – Onze man aan Lotto Park: “Man die écht antwoorden kan geven, ontbreekt”

Komt dit nog goed? Anderlechtvoorzitter Wouter Vandenhaute staat in het oog van de storm, na een oproep tot ontslag door een paars-wit supporterscollectief. Een vooraanstaande insider laat verstaan dat het de fans menens is. Nu is een overleg bezig tussen een overkoepelend orgaan van de supportersclubs en Head of Sports Jesper Fredberg en trainer Brian Riemer. Volg alle ontwikkelingen hieronder

Lees meer »

Dolgedraaide echtgenoot ontvoert vrouw naar Parijs en verkracht haar op snelwegparking: “Ik wilde mijn relatie redden”

Angst om zijn relatie te zien stranden. Zo verklaart verpleegkundige D. H. uit Kaprijke zijn gewelddadige feiten van afgelopen mei. De veertiger ontdekte dat zijn echtgenote een afspraakje had gemaakt met een bevriende arts, waarop hij haar mishandelde, onder dwang naar Frankrijk voerde en haar onderweg verkrachtte in een toilet naast de snelwegparking. “Ik schaam me nog iedere dag”, klonk

Lees meer »