Nieuwsfeed

BEKIJK – Hoe overleef je een familiefeest? Sociologieprofessor Dimitri Mortelmans geeft enkele tips op vraag van CM

Hoe overleef je een familiefeest? Wat met lastige vragen van je zatte nonkel? En hoe hou je het gezellig? Het zijn vragen die velen zich stellen nu Kerstmis en Nieuwjaar eraan komen en ze tegen urenlange bijeenkomsten met hun verwanten aankijken. Het gezondheidsfonds CM legde de vragen voor aan Dimitri Mortelmans, professor sociologie aan de Universiteit Antwerpen.

Krantenkoppen in België

Huizenverkopen VS vorig jaar sterkst gedaald sinds 2008

De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is vorig jaar in het sterkste tempo gedaald sinds de financiële crisis van 2008. Volgens de Amerikaanse makelaarsvereniging National Association of Realtors (NAR) werden vorig jaar meer dan 5 miljoen woningen verkocht, een daling van bijna 18 procent vergeleken met 2021.

Lees meer »

Torenhoge prijzen, minder verbruik én enorme groei in zonnepanelen: zo gingen we in 2022 met elektriciteit om

In 2022 is gemiddeld liefst 245 euro per megawattuur neergeteld op de groothandelsmarkten voor elektriciteit. Dat is ruim dubbel zoveel als in 2021 én bijna 8 keer zoveel als in 2020. Dat blijkt uit de cijfers van hoogspanningsnetbeheerder Elia. We verbruikten vorig jaar gemiddeld 3,3 procent minder stroom dan in 2021. De hernieuwbare energie blijft wel records breken, vooral de

Lees meer »

De verloren geschiedenis van het vuilste eiland van Vlaanderen

Precies 145 jaar geleden werd de Turks-Russische oorlog beslist. Tussen 5 en 8 januari 1878 werd de moordende Slag bij Chipka uitgevochten. Het oude en machtige Ottomaanse Rijk kreeg in het Bulgaarse Chipka een genadeklap. Merkwaardig genoeg zindert de bijna vergeten slag vandaag nog na in de Belgische stad Aalst.

Lees meer »