Nieuwsfeed

‘Beukende sneeuw’ en ‘Arctische explosie’: zo uitzonderlijk is winterstorm Elliot in VS

Winterstorm Elliot zorgt voor een moeilijke kerst in een groot deel van Amerika. Vluchten en treinen worden massaal geschrapt, zo’n anderhalf miljoen Amerikanen zitten zonder elektriciteit en al minstens 17 mensen lieten het leven ten gevolge van het extreme weer. Plaatselijke media en enkele getuigen maken gewag van enkele zeer ongewone weerfenomenen.

Krantenkoppen in België

“Jonge groeibedrijven leverden in 60% van de gevallen na 5 jaar een negatief rendement op”: aan deze 13 criteria herken je een kwaliteitsaandeel

Er zijn heel wat technieken, denkwijzen en tactieken die beleggers gebruiken om aandelen te kopen en te verkopen. Allen dromen ze ervan om met hun methode een mooi rendement te behalen. Ervaren beursganger Luc Kroeze zweert zelf bij het zogenaamde kwaliteitsbeleggen. In zijn boek ‘De kaviaarformule’ lijst hij dertien criteria op waarmee je kwalitatieve aandelen kunt herkennen en selecteren. Hoe

Lees meer »

Hoe moet het nu verder met André (78), die al 4 jaar op afvalberg woont? “Hij maakt geen aanstalten om te vertrekken”

Het schepencollege van Spiere-Helkijn trok woensdagmorgen naar Péruwelz in Henegouwen om een kijkje te nemen naar de woning van kluizenaar André H. (78). Veel zoden heeft het voorlopig niet aan de dijk gebracht. “Het betreft een bouwvallige woning in Brasménil. Ondertussen legden we ook contacten met het OCMW van Péruwelz. Meer kan ik niet zeggen, aangezien het om een persoonlijk

Lees meer »

Koop je een huis met lage EPC-score? Vanaf dit jaar ben je verplicht het te renoveren. Met de EPC-tool helpen wij je op weg naar een energiezuinige woonst

Het energieprestatiecertificaat (EPC) had je al nodig voor de verkoop of verhuur van een woning, maar vanaf dit jaar ben je bovendien verplicht om een energieverslindende woning die je koopt te renoveren. Een huis met label E of F moet binnen de vijf jaar opgeknapt worden tot niveau D of beter. Ben je al eigenaar van een woning? Dan heb

Lees meer »

Gustaph mag voor ons land naar het Songfestival: “Mijn flamboyante kantje? Dat heb ik leren omarmen”

He did it. Na een opmerkelijke ‘Eurosong’-finale – waarin slechts één puntje het verschil maakte – kroonden Stef ‘Gustaph’ Caers en zijn ‘Because of You’ zich tot de Belgische Songfestivalinzending. Een overwinning die nog steeds moet doordringen bij de Vlaamse Boy George. “Ik ben al twee keer naar het Songfestival geweest, en toen haalde ik het podium niet. Zalig dat

Lees meer »

Milieumaatschappij doet opvallende vaststelling over luchtkwaliteit Antwerpse haven: “Uitstoot die bedrijven rapporteren verklaart niet de hoge concentraties die wij meten”

“De uitstoot die bedrijven officieel rapporteren, verklaart niet genoeg de hoge concentraties die wij meten.” Dat stelt het lijvig jaarrapport over luchtkwaliteit in de Antwerpse haven – opgemaakt door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Het nieuwe rapport beschrijft de luchtkwaliteit in de Antwerpse haven voor het jaar 2021. In het rapport worden verder ook enkele “extra hotspots” aangeduid waar zich een

Lees meer »

“Ik zou hem graag in mijn armen nemen”: moeder Olivier Vandecasteele wil dat regering meer doet om haar zoon uit Iraanse cel te krijgen

"Ik zou hem graag in mijn armen nemen": dat is de boodschap van Annie Santy aan haar zoon Olivier Vandecasteele, die gisteren zijn 42e verjaardag in de gevangenis van Iran doorbracht. De Belgische hulpverlener zit er al bijna een jaar opgesloten voor onder meer spionage. "Een onrechtvaardige situatie. Wij weten zeker dat hij nergens beschuldigd van kan worden, zijn werk

Lees meer »

Hoe gaat het nog met Hilde Van Wesepoel na haar ontslag bij ‘Familie’? “Mijn Griekse vriend is voor mij naar België verhuisd”

Voor veel soapfans zal Hilde Van Wesepoel altijd Linda uit ‘Familie’ blijven, maar voor de 53-jarige actrice is dat een afgesloten hoofdstuk. Na het spektakel ‘40-45’ staat ze nu in de feelgood musical ‘Vergeet Barbara’. En in maart gaat ‘Red Star Line’ in première, waarin ze Zulma speelt. Professioneel gaat het haar dus voor de wind, vertelt ze in een

Lees meer »

RECENSIE. ‘Copenhagen Cowboy’: “Deze arthouse superheldin doet de vrouwen van Marvel op simpele stoeipoezen lijken”

Wie ‘Borgen’ al volledig binnenstebuiten heeft gekeerd en zin heeft in meer Deense delicatessen kan dezer dagen z’n hartje ophalen aan ‘Copenhagen Cowboy’ op Netflix. De zesdelige neon-noir-reeks komt uit de koker van ‘Drive’-regisseur Nicolas Winding Refn en vertelt alweer een verhaal van een wraakengel die kopstukken van de criminele onderwereld moet trotseren in een symfonie van seksueel geweld, synthpop

Lees meer »

Chemiereus 3M plant wereldwijd zo’n 2.500 ontslagen

Het Amerikaanse chemieconcern 3M, dat ook een fabriek heeft in Zwijndrecht bij Antwerpen, zegt dat het wereldwijd ongeveer 2.500 mensen wil ontslaan. De directie verwijst naar de aanhoudende uitdagende macro-economische omgeving. De winst zou dit jaar ook lager uitvallen dan verwacht.

Lees meer »