Nieuwsfeed

Britse vlogger breekt decennia oud hitrecord van The Beatles

Het is de Britse vlogger LadBaby opnieuw gelukt om met kerst de felbegeerde eerste plek te veroveren in de Britse singleslijst. Het is al de vijfde keer op rij dat dit lukt, dit keer met het nummer ‘Food Aid’, een parodie op de Band Aid-klassieker ‘Do They Know It’s Christmas?’. Daarmee breekt LadBaby het record van The Beatles, die vier keer met Kerstmis op nummer 1 stonden.

Krantenkoppen in België

Fiets MS-patiënte Karen gestolen in Kessel-Lo

MS-patiënte Karen (46) uit Kessel-Lo zit in zak en as nadat inbrekers aan de haal gingen met haar fiets. De driewieler was speciaal op maat gemaakt voor haar noden, en is erg duur. De fiets is thuis in de garage gestolen in Kessel-Lo. De inbrekers namen ook haar wandelstok mee.

Lees meer »

Regering laat concessie voor krantenbedeling doorlichten

De regering bestelt een externe audit naar de concessie voor de bedeling van kranten en tijdschriften. In oktober vorig jaar kwamen via een interne audit bij bpost onregelmatigheden aan het licht bij de toekenning van de concessie voor de bedeling van kranten en tijdschriften aan het postbedrijf. De affaire leidde uiteindelijk tot het ontslag van CEO Dirk Tirez.

Lees meer »

LIVE WK VELDRIJDEN. Thibau Nys: “Ik ben hier om te winnen” – Bondscoach Vanthourenhout en Sweeck gaan parcours al eens verkennen

Komend weekend wordt in het Nederlandse Hoogerheide het WK veldrijden afgewerkt. De apotheose is natuurlijk voor zondag, wanneer het titanenduel tussen Wout van Aert en Mathieu Van der Poel wordt afgewerkt bij de eliterenners. Maar ook morgen en overmorgen mag er heel wat actie worden verwacht in de velden van het Noord-Brabantse dorpje. Dankzij deze liveblog zit u tot en

Lees meer »

Zo’n 15.000 kinderen in ons land hebben mogelijk symptomen van astma door koken op gas

Naar schatting 15.000 kinderen onder de 15 jaar in ons land zou te kampen hebben met astmasymptomen die veroorzaakt zijn door te koken op een gasfornuis. Dat melden twee Europese organisaties na onderzoek. Gaskookplaten produceren koolmonoxide, fijnstof en andere schadelijke stoffen die voor ernstige gezondheidsklachten kunnen zorgen. Om die reden is het heel belangrijk om de dampkap correct te gebruiken,

Lees meer »

3 jongemannen gearresteerd die in Lommel bromfietser in elkaar schopten 

De politie van Lommel heeft 3 jongemannen gearresteerd na een incident van vrijdagavond. Een tiener van 17 werd toen zwaar aangepakt door enkele jonge mannen, nadat hij met zijn bromfiets op hen was ingereden. De bromfietser werd geslagen en op zijn hoofd geschopt en moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Het gaat om 2 mannen van 18 en 19 jaar en een minderjarige.

Lees meer »