Nieuwsfeed

“Dat we nog samen kunnen vieren, dat is het grootste kerstgeschenk”: Mirthe (13) en Cruz (11) liggen op kerstavond in het ziekenhuis

Kerstavond moeten Mirthe De Boeck (13) en Cruz Carvers (11) dit jaar noodgedwongen vieren op de pediatrische afdeling van het UZ Gent. Met een feestmaaltijd en cadeautjes probeert het personeel er ondanks alles een warme kerstavond van te maken. “We kunnen zo toch een klein beetje genieten.”

Krantenkoppen in België

Je digitale meter écht slim maken? Zo pak je het aan

Er is al heel wat gezegd en geschreven over de digitale meter. De oorspronkelijke bestaansreden van de digitale meter, namelijk het bewuster omspringen met energie, verdwijnt daarbij vaak naar de achtergrond. Maar wat moet je ondernemen om je meter echt slim te maken én wat kost het? Mijnenergie.be zocht het voor je uit.

Lees meer »

Gezin van Jenny zit letterlijk in de kou door medische kosten voor zoontje (3) en zet crowdfunding op poten: “Het is verwarming of revalidatie”

Een ontsteking aan de hersenen van hun 3-jarig zoontje baart Jenny en Bram uit Kampenhout al bijna twee jaar kopzorgen. Door de maandelijkse hoge kosten voor de revalidatie van Roar, komt het gezin zowel letterlijk als figuurlijk in de kou te staan. “We hebben 1.900 euro per maand nodig voor elektriciteit en zijn herstel. Tijdens de koudste dagen was het

Lees meer »

CD&V komt met eigen lerarenpact

CD&V en Open VLD vinden dat Onderwijsminister Ben Weyts meer tempo moet maken met de herwaardering van het lerarenberoep – en dat vooral om het gebrek aan leerkrachten te remediëren. CD&V komt met een eigen lerarenpact.

Lees meer »

Waarom we dankzij Julius Caesar mosselen eten en 5 andere historische weetjes over typisch Vlaamse kost: “De Galliërs aten geen vis en schaaldieren. Waarom? Weten we niet”

Ambiorix was een held en Julius Caesar een meedogenloze massamoordenaar: dat was de belangrijkste les uit aflevering 2 van Het Verhaal van Vlaanderen. Maar toch. Had het van Ambiorix en de andere Oude Belgen afgehangen, zouden we nooit mosselen hebben gegeten. Waarom hebben we deze klassieker te danken aan uitgerekend Julius Caesar? Wat hebben de Romeinen ook te maken met

Lees meer »

De nieuwe Apple MacBook: baanbrekend of niet? En over welke prijsverhoging spreken we ten opzichte van het vorige model?

Toen Apple in 2021 zijn nieuwe 14″- en 16″-MacBook Pro presenteerde, ging dat gepaard met veel tamtam en een groot event. Met de 2023-modellen, die vanaf 24 januari geleverd worden, liep dat iets anders. Alleen een persbericht en een video op Apples eigen website wezen op de nieuwe modellen. Terecht of onterecht? Om daarachter te komen, lieten wij, van technologiesite

Lees meer »

Zomervakantie bijna 12% duurder: wanneer boek je nu het best?

Wablief?! 5.000 euro voor een week met het gezin onder de zon, half pension? Jawel, de zomervakantie is opnieuw een pak duurder geworden, of u het nu veraf of dichtbij zoekt. Voor een buitenlandse pakketreis kwam er in een jaar tijd bijna 12 procent bij. Een verblijf op een bungalowpark of camping in eigen land werd in twee jaar tijd

Lees meer »

Man verwondt zichzelf bij incident met mes in Anderlecht

In de Brusselse gemeente Anderlecht is donderdagvoormiddag een man lichtgewond bij een incident met een mes. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid. De man bedreigde twee andere personen met een mes, maar verwondde uiteindelijk enkel zichzelf.

Lees meer »

CIB lanceert nieuw vastgoedplatform met andere aanpak

Aan vastgoedplatformen geen gebrek in ons land: Immoweb, Immovlan, Zimmo, Immoscoop, … Vanaf maart wordt er nog een aan dat lijstje toegevoegd. Dan lanceert het CIB ( Vlaamse Confederatie van Immobiliënberoepen) met Spotto een eigen platform dat afstapt van de klassieke aanpak.

Lees meer »