Nieuwsfeed

De Warmste Week haalt 5.081.675 euro op

De Warmste Week, de jaarlijkse solidariteitsactie van VRT, heeft 5.081.675 miljoen euro opgebracht. Dat werd bekendgemaakt tijdens de slotshow op Eén en radiozenders MNM en Studio Brussel. De opbrengst van De Warmste week, die dit jaar in het teken van kansarmoede stond, ligt daarmee een stuk hoger dan de 3,2 miljoen euro van vorig jaar.

Krantenkoppen in België

Twee personen kort aangehouden voor vijf jaar oude moord op Veerle Scheerlinck (57) in Zelzate

De onderzoeksrechter in Gent heeft vrijdag twee personen aangehouden die verdacht werden van de moord op Veerle Scheerlinck (57) uit Zelzate. De vrouw werd vijf jaar geleden met messteken omgebracht in haar schoolspullenwinkeltje in Zelzate. Tot hier was er geen enkel spoor naar een verdachte en lijkt het de perfecte moord. De twee zijn maandag overigens weer vrijgelaten, zonder voorwaarden.

Lees meer »

Jelle Vossen bezorgt strijdend Zulte Waregem een punt tegen Westerlo

Zulte Waregem streed voor het behoud, Westerlo voor een plaats in de top acht, maar door een puntendeling aan de Gaverbeek bleven beide teams met een onvoldaan gevoel achter. Essevee komt naast Eupen onderin de rangschikking, Westerlo naast STVV op plek zeven. De grote winst voor de thuisploeg was het doelpunt van Jelle Vossen, die toonde weer helemaal de oude

Lees meer »

Duitse bondskanselier Scholz zet druk voor handelsakkoord tussen EU en Zuid-Amerika

Duitsland en Argentinië maken zich sterk dat het mogelijk is de onderhandelingen over een van de grootste handelsakkoorden ter wereld snel af te ronden. De al meer dan twintig jaar aanslepende onderhandelingen tussen de Europese Unie en de Zuid-Amerikaanse statenbond Mercosur hebben nu lang genoeg geduurd, zo zei de Duitse bondskanselier Olaf Scholz na een ontmoeting met de Argentijnse president

Lees meer »

Onbekenden brengen opnieuw vuurwerkbom tot ontploffing aan huis in Maasmechelen

Voor de tweede opeenvolgende nacht hebben onbekenden in Maasmechelen een bewoond pand geviseerd door een vuurwerkbom tot ontploffing te brengen. Maandagochtend rond 3 uur zijn bewoners van de Bevrijdingslaan in Eisden-Tuinwijk opgeschrikt door een zeer luide knal. Zondagochtend rond half 5 vond een gelijkaardige explosie met een vuurwerkbom plaats in de inkomhal van een appartement Op De Duif in Mechelen-aan-de-Maas

Lees meer »

“Ik kreeg een lapdance van Justin Bieber”: zo worden de ‘Big Brother’-bewoners geselecteerd

“Ik kreeg een lapdance van Justin Bieber.” Dat is wat je noemt binnenkomen met een anekdote. De 27-jarige Charlotte startte deze week haar verblijf in het ‘Big Brother’-huis, maar hoe vinden ze dat soort extravagante deelnemers elke keer weer? Céleste Verstraete (gedelegeerd producent) en Richard Schoot Uiterkamp (hoofd casting) vertellen over uitgebreide psychologische testen en zelfs een medische keuring. “Zeggen

Lees meer »

Hoe laat je een tatoeage veilig verwijderen? “Chemische pasta’s die je online vindt kunnen brandwonden veroorzaken”

Bezint eer ge begint, vertaalt zich in dermatologenmiddens als ‘think before you inck. Wie een ongewenste tattoo wil laten verwijderen, staat heel wat (dure) sessies bij de dermatoloog te wachten. “Om een tattoo te verwijderen betaal je al snel meer dan 1.000 euro. Het bedrag hangt af van de grootte”, zegt dermatoloog prof. dr. Evelien Verhaeghe (UZ Gent). Zij legt

Lees meer »

Vlaams Parlement dringt aan op “toekomst zonder dierproeven”

Het Vlaams Parlement dringt er bij de Vlaamse regering op aan om werk te maken van een “toekomst zonder dierproeven”. Dat staat in een voorstel van resolutie van parlementsleden Gwenny De Vroe (Open VLD), Sofie Joosen (N-VA) en Tinne Rombouts (CD&V) die woensdag is goedgekeurd in de bevoegde commissie van het Vlaams Parlement.

Lees meer »