Nieuwsfeed

De Warmste Week zamelt 5.081.675 euro in voor de strijd tegen kansarmoede

De Warmste Week, de solidariteitsactie van VRT die dit jaar in het teken staat van kansarmoede, heeft 5.081.675 euro opgebracht. Dat is zonet bekendgemaakt tijdens "Het Laatste Uur" van De Warmste Week. Dat bedrag gaat integraal naar 270 concrete projecten die kansarmoede bestrijden.

Krantenkoppen in België

KOERS KORT. Voorjaarsprogramma De Lie krijgt vorm – Drie 16-jarigen mee op stage met Soudal-Quick.Step

Het voorjaarsprogramma van Arnaud De Lie (20) krijgt vorm. De eerste koers van het Waalse goudhaantje van Lotto-DSTNY in België wordt Kuurne-Brussel-Kuurne op 26 februari, maar hij begint zijn seizoen al op 22 januari in de nieuwe eendagskoers Clàssica Valenciana. Nadien rijdt hij de GP Marseillaise (29/1) en Ster van Bessèges (1/2 – 5/2) in Frankrijk om vervolgens weer terug

Lees meer »

Eén op zeven kleuters in Vlaamse scholen kampt met taalachterstand: “We moeten sterker kunnen ingrijpen in regio’s waar slecht gescoord wordt”

Van alle kleuters in het derde jaar hebben zo’n 1.200 kinderen extra taalondersteuning nodig. Nog eens 500 anderen moeten intensieve begeleiding volgen om Nederlands te leren. Dat blijkt uit de tweede editie van de ‘koala-test’, die de taalachterstand bij kleuters in kaart brengt. Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA): “Als pakweg 1 op 4 kleuters in de klas te beperkt Nederlands begrijpt,

Lees meer »

Poetin positief over voortgang “militaire operatie” in Oekraïne

Rusland eiste zondag de verantwoordelijkheid op voor de raketaanvallen op Oekraïense steden, waarbij volgens Oekraïense media 28 mensen om het leven kwamen. Rusland viel in februari 2022 Oekraïne binnen met als doel snel de regering uit te schakelen en delen van het land te veroveren. De oorlog duurt al veel langer dan Rusland vooraf had gedacht en kost ook meer

Lees meer »

Partydrugs als ketamine en mdma als nieuw medicijn tegen zware depressie: “Onderzoeken tonen spectaculair resultaat”

Krijgen mensen met een zware depressie in de toekomst ketamine voorgeschreven? De psychiatrische zorgverlener PsyQ/Parnassia dient een groep patiënten deze partydrug toe als therapeutische behandeling. En de resultaten zijn indrukwekkend. “Zelfs voor mensen bij wie de vooruitzichten heel slecht waren, kunnen deze psychedelica heel goed uitpakken”, zegt onderzoeker en psychiater Jolien Veraart.

Lees meer »

LEVENSVERHAAL. Topchoreografe Olivia Geerolf (72) is niet meer: “Van Bloedprocessie tot Boomstoet, van Kazachstan tot Spanje, ze zal altijd onze dansmama blijven”

Brugge verliest een grote dame. Olivia Geerolf (72), die in 1970 de Brugse Balletschool oprichtte, is vrijdag overleden in het AZ Sint-Jan. Als topchoreografe genoot ze veel aanzien op nationaal en internationaal vlak, maar ze zal eeuwig de vrouw blijven die duizenden Brugse dansers en danseressen haar passie doorgaf. Een portret uit de mond van haar opvolgster Jolien Smits (34),

Lees meer »

“Optimisme goed? Niet als het over geldzaken gaat”: financieel expert legt uit hoe je in 2023 je budget onder controle houdt

De energiefacturen blijven de Vlaming opzadelen met kopzorgen, en onze winkelkar raakt steeds minder gevuld voor hetzelfde budget. 2022 was niet het vrolijkste jaar voor onze portemonnee en ook komend jaar zal moeilijk worden, vreest financieel expert Els Lagrou. “Maar dat wil niet zeggen dat we machteloos moeten toekijken hoe alle rekeningen op ons afkomen”, zegt ze in Dag Allemaal.

Lees meer »