Nieuwsfeed

Fans van actrice Ana de Armas eisen 5 miljoen van filmstudio vanwege “misleidende trailer”

Fans van actrice Ana de Armas (34) mogen filmstudio Universal aanklagen vanwege de trailer van de film ‘Yesterday’. Dat heeft een Amerikaanse rechter vrijdag volgens de BBC bepaald. In de trailer was De Armas, die een bijrolletje speelde te zien, maar in de film zelf niet. Daar zijn de fans nog steeds zeer ontstemd over.

Krantenkoppen in België

Dreigt onweer voor mijn obligatiefondsen en mijn pensioensparen?

De Britse zakenbank Barclays waarschuwt voor mogelijke onrust op de obligatiemarkten. De diverse overheden moeten in 2023 immers voor zowat 500 miljard euro aan obligaties die ze willen uitgeven een koper vinden. Intussen ligt de rente een pak hoger dan in 2022. De jongste dagen mag ze dan wel een beetje gedaald zijn, maar een nieuwe opflakkering is niet uitgesloten.

Lees meer »

“We voeren een oorlog tegen Rusland”: Moskou vraagt opheldering over ‘oorlogsverklaring’ van Duitsland

“Wij voeren een oorlog tegen Rusland, niet tegen elkaar”, dat zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock eerder deze week over de meningsverschillen onder westerse bondgenoten over de levering van zware wapens aan Oekraïne. Volgens Moskou is de uitspraak een “oorlogsverklaring aan Rusland”. Duitsland op zijn beurt beschuldigt Rusland ervan de opmerkingen van de minister te verdraaien “voor

Lees meer »

3 jaar geleden werd de Brexit een feit: “Britse politici die nu het lef hebben om dat woord in de mond te nemen, dat is politieke zelfmoord”

Het is drie jaar geleden dat het Verenigd Koninkrijk officieel de Europese Unie heeft verlaten. Na een referendum van de toenmalige Conservatieve premier David Cameron koos 51,9 procent van de Britten om uit de Europese Unie te stappen. Was dat het allemaal waard? Ivan Ollevier, expert Verenigd Koninkrijk bij VRT NWS, blikt terug op drie woelige jaren.

Lees meer »

Minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) maakt 5 miljoen vrij voor vroegtijdige opsporing van kwetsbaarheden bij jonge kinderen

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) wil meer inzetten op bewustzijn en preventie rond negatieve ervaringen bij kinderen, zodat hen dat op latere leeftijd minder problemen bezorgt. "Er zijn heel wat kleine kindjes die in de eerste levensjaren negatieve ervaringen opdoen die pas in een latere levensfase tot grote problemen leiden. Ik heb nu 5 miljoen euro vrijgemaakt om

Lees meer »

Jonge moeder die baby in vuilniszak op zolder dumpte, mocht ziekenhuis verlaten: “Vanmiddag naar gevangenis overgebracht”

De mama die haar kersverse baby in een vuilniszak op zolder dumpte, werd vrijdagmiddag uit het ziekenhuis ontslagen. Van daaruit werd Claudia D.C. (23) rechtstreeks naar de gevangenis overgebracht. De onderzoeksrechter hield haar namelijk aan op verdenking van kindermoord en schuldig verzuim. Dinsdag zal ze de gevangenis voor het eerst mogen verlaten, want dan wordt ze in de rechtbank van

Lees meer »