Nieuwsfeed

Franse kerstman, die ook zwarte band in judo heeft, overmeestert dronken en agressieve man op kerstmarkt

Op een kerstmarkt in de Franse stad Vannes, in het noordwesten van het land, heeft een kerstman zich ontpopt als de held van de dag. Zo slaagde de kindervriend, die eveneens een zwarte band in judo heeft, erin om een dronken en agressieve man te overmeesteren.

Krantenkoppen in België

Opnieuw meer bedrijfswagens in België

Het aantal bedrijfswagens is opnieuw gestegen. 23 procent van het Belgisch personeel heeft een bedrijfswagen. Er wordt wel iets minder voor de auto gekozen voor woon-werkverkeer, dat blijkt uit de nieuwe mobiliteitsbarometer van hr-bureau Acerta.

Lees meer »

China won vorig jaar meer steenkool dan ooit

China heeft in het afgelopen jaar een recordhoeveelheid steenkool uit de grond gehaald. In totaal werd 4,5 miljard ton aan kolen gedolven, zo heeft het Chinese statistiekbureau becijferd. Dat is een toename van 9 procent ten opzichte van 2021. Ook de gasproductie steeg, met 6,4 procent, tot 218 miljard kubieke meter.

Lees meer »

KIJK. Poppen serieus aan het dansen in Cleveland-Memphis nadat Brooks Mitchell stamp in het kruis verkoopt

Giannis Antetokounmpo was donderdag de absolute uitblinker bij Milwaukee in de NBA. De Bucks haalden het nipt met 106-105 van de LA Clippers. Antetokounmpo liet liefst 54 punten (en 19 rebounds) optekenen. Hij bleef een punt verwijderd van zijn persoonlijk record, dat hij begin dit jaar neerzette tegen de Washington Wizards. De Lakers dankten intussen Anthony Davis (31 ptn) en

Lees meer »

Frankrijk maakt zich op voor massaal protest tegen hogere pensioenleeftijd  

In Frankrijk wordt vandaag op grote schaal gedemonstreerd en gestaakt. Aanleiding is het pensioenplan dat president Emmanuel Macron vorige week naar voren heeft geschoven. Daarin wordt de pensioenleeftijd opgetrokken van 62 naar 64 jaar. Wie aanspraak wil maken op een volledig pensioen, moet dan weer minstens 43 jaar hebben gewerkt. “Dit wordt de eerste actiedag van vele”, hoort correspondent Frank

Lees meer »

Uber moet van Franse rechter 17 miljoen betalen aan chauffeurs

Uber is in Frankrijk veroordeeld tot betaling van zo’n 17 miljoen euro schadevergoeding en gederfde salarissen aan een groep chauffeurs die vond dat ze als werknemers hadden moeten worden behandeld in plaats van als zelfstandigen. De advocaat van de 139 chauffeurs die de zaak aanspanden, spreekt van een “vrij historische beslissing”, maar Uber wil beroep aantekenen.

Lees meer »