Nieuwsfeed

‘Geen eenvoudige antwoorden voor de uitdagingen waarvoor we staan. Maar we zúllen ze vinden’: koning Filip brengt kerstboodschap

.

Krantenkoppen in België

“Het is zoals met de goudkoorts, kijk naar bedrijven die de infrastructuur leveren”: wat is de impact van ChatGPT en welke kansen biedt dat voor beleggers?

Techreus Microsoft investeert miljarden in OpenAI, het bedrijf achter het baanbrekende AI-programma ChatGPT. Maar hoe werkt ChatGPT precies? Waarom pompt Microsoft er zoveel geld in? En wat zijn goede investeringen in de wondere wereld van artificiële intelligentie (AI)? We vroegen het aan Siddy Jobe van de Antwerpse vermogensbeheerder Econopolis. “Microsoft heeft een stevige prijs betaald, maar kent het technisch potentieel

Lees meer »

Britse regering boort Griekse hoop de grond in: “Elgin Marbles horen in Verenigd Koninkrijk”

De zogenoemde "Elgin Marbles", sculpturen die het Parthenon in Athene sierden, zullen niet terugkeren naar Griekenland. Dat heeft de Britse minister van Cultuur duidelijk gemaakt. De friezen worden sinds de negentiende eeuw tentoongesteld in het British Museum, zeer tegen de zin van Griekenland. De voorbije maanden liepen gesprekken over een mogelijke teruggave, maar als de Griekse regering hoop op een

Lees meer »

Moordenaars en drugsdealers, maar ook een zestiger “met gekke ideeën”: dit zijn de Russische gevangenen die stierven bij de Wagner-militie

In ruil voor de belofte van vrijheid hebben al duizenden Russische gevangenen zich bij de Wagner-militie aangesloten om mee te gaan strijden in Oekraïne. Het overgrote merendeel van hen vindt echter geen vrijheid maar de dood, zo blijkt ook uit de snel groeiende kerkhoven waar de dode huurlingen worden begraven. Persagentschap Reuters bezocht die laatste rustplaatsen, op zoek naar de

Lees meer »

STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The

Lees meer »

Winkelgebied in Gent populair: elke maand gemiddeld 650.000 bezoekers, meer interesse uit buitenland

Het winkelgebied in Gent wint, sinds de coronacrisis, terug aan populariteit. Gemiddeld waren er afgelopen jaar elke maand ruim 650.000 bezoekers. De Gentse Feesten en de kerstperiode (met pieken tot 90.000 bezoekers per dag) lokten het meeste mensen naar de winkelstraten. Het aantal buitenlandse bezoekers stijgt. De stad gaat de druktecijfers doorspelen aan de handelaars zodat ze daar kunnen op

Lees meer »

“Veel erger kan het nu toch niet meer, meneer Vandenhaute?”: onze chef voetbal vraagt zich af hoe groot een crisis kan zijn

Hoe groot kan een crisis zijn? Na alle heisa van de voorbije weken nu ook pijnlijk en klungelend onderuit tegen Zulte Waregem (2-3). Pauvre Anderlecht. 2023 blijkt één regelrechte nachtmerrie, zo ziet onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Het is dat het Lotto Park leeg was, of een striemend fluitconcert zou hebben weergalmd.” Lees hieronder zijn analyse.

Lees meer »

Koningin Mathilde 50 jaar: hoe een gereserveerde jonkvrouw uit Luxemburg een modebewuste royal werd

Vrijdag mag koningin Mathilde vijftig kaarsjes uitblazen. Ons land leerde de vrouw uit Luxemburg eind vorige eeuw kennen als een schuchtere dame die uit een oud adellijk geslacht stamt. Intussen is die perceptie compleet veranderd. De koningin oogt inmiddels als een zelfzekere dame met veel dossierkennis, een ijzersterk geheugen én een flamboyante, kleurrijke kledingstijl. Zo evolueerde Mathilde van stille jonkvrouw

Lees meer »

De woning van Serge (56) en Kristien (55) heeft 5 slaapkamers en veel troeven, maar dit nadeel drukt de verkoopprijs: “We rekenden toch op 450.000 euro”

Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Françoise Beghin van Vastgoed Van Hoof een driegevelwoning in Hove. “Met verschillende ingrepen werd de ruimtebeleving vergroot en ook de vijf slaapkamers zijn een troef.” Eén nadeel drukte toch een beetje de prijs, maar eigenaar Serge De Stobbeleere reageert: “Zelf

Lees meer »