Nieuwsfeed

Half Peking is besmet en crematoria in heel China zijn overbelast, maar officieel zijn er slechts zeven coviddoden

.

Krantenkoppen in België

Onze columnist gelooft op WK niet in de ‘hand van Adrie Van der Poel’: “Je kunt geen parcours voor Mathieu tekenen dat ook Wout niet ligt”

Winst voor Van Aert in Hamme. Een zege voor Van der Poel in Besançon. De ‘Grote Twee’ zijn klaar voor het WK veldrijden. Het parcours in Hoogerheide is mee uitgetekend door Adrie – vader van Mathieu. Kan dat wel? Onze columnist Niels Albert ziet er geen graten in. “Volgens mij neemt Wout ook probleemloos een balk van 40 centimeter” Wat

Lees meer »

Bizarre wending in rel rond Amerikaanse bondscoach: moeder international deed boekje over mishandeling open omdat die haar zoon aanviel

De Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter moet zich verantwoorden voor een incident dat ruim dertig jaar geleden heeft plaatsgevonden. Hij geeft toe dat hij in 1991 zijn huidige vrouw (en toenmalige vriendin) heeft geschopt tijdens een hoogoplopende ruzie. Saillant detail: de zaak kwam aan het licht dankzij de vrouw van oud-international Claudio Reyna, een voormalig ploeggenoot van Berhalter. Ze is tevens

Lees meer »

“Naaktfoto’s horen niet thuis in gewijde kapel van kasteel”: kasteelheer Paul niet te spreken over expo in kasteel van Laarne

De opening is maar voor binnen een maand, maar een expo met een streepje naakt van een Gentse fotografe in het Kasteel van Laarne beroert nu al de gemoederen. Jonkheer Paul de Pessemier ’s Gravendries, de voormalige kasteelheer, vindt dat naaktfoto’s niet thuishoren in de gewijde kapel van het kasteel. Maar directrice Veronique Lambert van het kasteel is formeel: “Dit

Lees meer »

Oekraïne wil geen Russen en Wit-Russen op Olympische Spelen 2024

De Oekraïense president Zelenski heeft zijn Franse collega Macron in een brief opgeroepen om geen Russische en Wit-Russische atleten deel te laten nemen aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Het Internationaal Olympisch Comité overweegt om die atleten te laten deelnemen onder een neutrale vlag, maar dat vindt Oekraïne onaanvaardbaar. De Oekraïners dreigen om de Spelen van 2024 te

Lees meer »

Nieuw advies rond pneumokokkenvaccinatie voor kinderen

De Hoge Gezondheidsraad heeft maandag een nieuw advies geformuleerd over de vaccinatie van kinderen en adolescenten tegen infecties met pneumokokken. De bacterie kan onder meer een longontsteking, een oorontsteking en een hersenvliesontsteking veroorzaken. Op basis van nieuwe wetenschappelijke gegevens, de epidemiologische ontwikkelingen en de introductie van het PCV15-vaccin op de Belgische markt raadt de Hoge Gezondheidsraad de vaccins PCV13 en

Lees meer »

Vorig jaar kwamen er 104.000 inwoners bij in België (en dat komt vooral door de Oekraïense vluchtelingen)

De Oekraïense vluchtelingen in ons land zijn goed voor meer dan de helft van de aangroei van de bevolking vorig jaar. Dat blijkt uit de nieuwste demografische vooruitzichten die Statbel en het Federaal Planbureau vandaag publiceerden. Daardoor was de groei van de bevolking in 2022 ook uitzonderlijk hoog. In de volgende decennia zal vooral de Vlaamse bevolking blijven aangroeien, zij

Lees meer »