Nieuwsfeed

Hoeveel impact hebben de feesten op je gewicht? Tips van anti-dieetdiëtiste. “Calorieën tellen roept je oerhonger op”

We maken ons op voor een weekend met uitgebreide feesttaferelen. Op het menu? Kroketjes, kalkoen en een kerststronk. Kortom, zeer veel eten, met mogelijk alle gevolgen van dien. ‘Anti-dieetdiëtiste’ Celien Rombouts tipt hoe je jezelf bevrijdt van enige schuldgevoelens en van het gevaar dat je je laat gaan. “Je mág jezelf overeten en het dessert erbij proppen. Als je er écht zin in hebt.”

Krantenkoppen in België

China dreigt met “gepaste tegenmaatregelen” na neerschieten “spionageballon”

China noemt het neerhalen van de "spionageballon" die over Amerikaans grondgebied vloog, een overreactie en een "serieuze" schending van internationale normen. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zegt "gepaste tegenmaatregelen" te overwegen. Wat die maatregelen zouden kunnen inhouden, is nog niet bekend, maar wat volgens China-kenner Veerle De Vos wel duidelijk is, is dat de hele zaak slecht nieuws is

Lees meer »

ANALYSE. “N-VA dacht de onderwijstanker voorgoed te keren, weer focus op Nederlands en wiskunde. Niet dus: de tanker zinkt”

“Al het federale gedoe van de afgelopen weken en maanden duwde de Vlaamse regering in de schaduw. Dat is niet altijd in haar nadeel”, schrijft professor Carl Devos. “Binnen de Vlaamse regering hoopt men dat ogenschijnlijke rust het verschil maakt met het geruzie in Vivaldi, maar onderhuidse spanningen doorprikken die strategie. Als Jan Jambon in Davos zit, dansen de muizen

Lees meer »

Vakbonden verwachten straks 12.000 betogers in Brussel, vrees voor ernstige verkeershinder

Om 10.30 uur start in Brussel een nationale betoging om de werkdruk en personeelstekorten in de zorg-, welzijns- en cultuursector aan te klagen. De vakbonden verwachten minstens 12.000 betogers. Ze eisen onder meer betere loon- en werkvoorwaarden. De Brusselse politie en vervoersmaatschappij MIVB verwachten ernstige verkeershinder, zeker langs de route van de betoging (tussen de treinstations Brussel-Noord en Brussel-Zuid).

Lees meer »

‘Dances with Wolves’-acteur gearresteerd: “Hij randde decennialang meisjes aan als spirituele sekteleider”

Een acteur uit de Oscar-winnende film ‘Dances with Wolves’ is opgepakt op verdenking van seksueel misbruik van minderjarigen en sekshandel. Nathan Lee Chasing His Horse (46) zou zijn reputatie als spirituele heler misbruikt hebben om jonge meisjes te ronselen en aan te randen. Hij zou gedurende twee decennia in zowel de VS als Canada slachtoffers gemaakt hebben en riskeert een

Lees meer »

West-Australië kampt met ongeziene overstromingen

De regio Kimberley in het noordwesten van Australië is zwaar getroffen door overstromingen. Verschillende dorpen zijn afgesneden en al honderden mensen werden per helikopter gered. ‘Dergelijke overstromingen komen een keer in de honderd jaar voor’, aldus de Australische premier Anthony Albanese.

Lees meer »