Nieuwsfeed

“Ik wist dat iemand mij de schuld zou geven”: Spaanse journaliste vond Toni Kroos een van de slechtste op WK, maar ziet iets cruciaal over het hoofd

Niet aanwezig op het WK voetbal, toch benoemd worden als een van de ontgoochelingen. Het overkwam Toni Kroos (32). De gestopte Duitse international en Real Madrid-ster kon het dan ook niet laten om met een knipoog te reageren op de blunder van de Spaanse journaliste. Maar daardoor gaat de pijnlijke misser wel de wereld rond. De beelden zijn al 13 miljoen keer bekeken.

Krantenkoppen in België

Showbits waagt zich aan eerste pronostiek over ‘The Masked Singer’: “Is het Bart De Wever of toch Jani? En ook Pommelien-groen valt op”

The game is on. Nadat VTM als dagen teasers voor het nieuwe seizoen van ‘The Masked Singer’ lost, deelt de zender nu ook de eerste beelden van acht pakken uit de show. Prachtige kostuums en personages: Leeuw, Tovenaar, Hippo, Raaf, Skiwi, Foxy Lady, Minotaurus en Kolonel Mops. Naar hun zangkwaliteiten hebben we nog het raden, maar de vele duizenden fans

Lees meer »

Topchef René Redzepi sluit wereldberoemd driesterrenrestaurant Noma in 2024: “Het is onhoudbaar, financieel en emotioneel”

Het bekende sterrenrestaurant Noma, in de Deense hoofdstad Kopenhagen, sluit eind 2024 zijn deuren. Dat heeft het restaurant laten weten op Instagram en bevestigt uitbater en chef-kok René Redzepi in een interview met The New York Times. "Het is onhoudbaar. Financieel en emotioneel, als werknemer en als mens. Het werkt gewoon niet", klinkt het bij Redzepi.

Lees meer »

Stad Tongeren grijpt in om voortbestaan van internationaal bekende antiekmarkt te verzekeren

Het stadsbestuur van Tongeren moet ingrijpen om het voortbestaan van de internationaal bekende antiekmarkt te verzekeren. Een groot deel van de verkopers vergrijst, de coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat er minder antiek in omloop is en de laatste warme, overdekte markthal zal binnenkort verdwijnen. Het stadsbestuur gaat de komende weken samenzitten met experten en antiekhandelaars om oplossingen te zoeken voor

Lees meer »

Waarom de Britse tanks een keerpunt zijn in de oorlog

Er rollen binnenkort zware Britse gevechtstanks over het Oekraïense oorlogsfront. Premier Rishi Sunak zette vandaag enigszins verrassend het licht op groen voor de omstreden levering. Volgens voormalig officier Kris Quanten hebben we een keerpunt bereikt in de oorlog. “Als Oekraïne de tanks wil gebruiken om de Krim te heroveren, wordt de nucleaire dreiging weer reëel.”

Lees meer »

Protest in Peru dijt verder uit: dode en gewonden in Cuzco, 17 eerder gevallen doden rondgedragen in beladen begrafenisstoet

In Peru, in Zuid-Amerika, blijft het felle protest tegen de regering aanhouden. In de stad Cuzco (Cusco), toeristisch centrum in het zuiden van het land, zijn een dode en tientallen gewonden gevallen bij onlusten tussen betogers en de oproerpolitie. In Juliaca, dichtbij de grens met Bolivië, zijn de slachtoffers begraven die eerder deze week vielen tijdens de dodelijkste dag sinds

Lees meer »