Nieuwsfeed

“Ik zal nog gesprek met hem voeren”: City-middenvelder Kalvin Phillips, man van 49 miljoen, met overgewicht teruggekeerd uit Qatar

Kalvin Phillips is met overgewicht teruggekomen van het WK in Qatar en is voorlopig niet inzetbaar voor Manchester City. Coach Pep Guardiola: “Ik zal nog een gesprek met hem voeren.”

Krantenkoppen in België

Influencer Andrew Tate moet in de cel blijven

Het Roemeense gerecht heeft opnieuw een vraag tot vrijlating van de controversiële Brits-Amerikaanse influencer Andrew Tate en zijn broer Tristan verworpen. De twee werden eind december opgepakt op verdenking van onder meer mensenhandel en verkrachting. Ze ontkennen de aantijgingen.

Lees meer »

Thibaut Courtois is al drie jaar stille kracht in onze muziekwereld: “Bijna niemand weet dit, maar hij heeft als doelman wel dégelijk de juiste muzikale feeling”

Een nieuwe single voor Erik Goossens (55), uitgebracht door… jawel: Thibaut Courtois (30). Dat de Rode Duivel al langer zijn zinnen op de muziekwereld had staan, bewees hij door drie jaar geleden investeerder te worden van het label Artist Amplifier. De Nederlandse rapper Boef kon hij al tot z’n klantenbestand rekenen, en vandaag gaat het zelfs zo ver dat de

Lees meer »

Vlaamse regering mikt op nieuw akkoord over stikstof voor krokusvakantie

De Vlaamse regering mikt op de krokusvakantie voor een akkoord over stikstof. Maandag is er wel al een nieuwe ministerraad, waar Landbouwminister Jo Brouns (CD&V) groen licht hoopt te krijgen voor de verdeling van de landbouwsubsidies. De knip in de groenestroomcertificaten, het derde dossier dat de regering verdeelt, is terug naar kabinetsniveau verwezen.

Lees meer »

Kenji en Shania Gooris over hun band als broer en zus: “Mijn ouders stonden als eerste klaar om mij te steunen toen ik op school gepest werd”

Shania (22) en Kenji (21) zijn met hun ouders Sam Gooris (49) en Kelly Pfaff (45) opnieuw op roadtrip getrokken voor een tweede seizoen van ‘Expeditie Gooris’. Deze keer ging het grappige gezin op zoek naar de American Dream langs de westkust van de Verenigde Staten. ‘TV Familie’ sprak met de twee oogappels van Sam en Kelly over op vakantie

Lees meer »

Supporters verbijten ontgoocheling na tweede plaats voor Wout van Aert: “Ze waren elkaar waard maar de beste heeft gewonnen, zeker?”

Het was zondagnamiddag tijdens het WK veldrijden nagelbijten geblazen in het parochiecentrum van Lille. Tientallen fans van Wout van Aert zagen op groot scherm hoe de voorspelde tweestrijd met Mathieu Van der Poel er kwam, maar de Lillenaar trok uiteindelijk in de sprint aan het kortste eind. Tot ontgoocheling van zijn supporters. “Die twee jongens hebben de hele koers gemaakt

Lees meer »

Schade aan gerechtsgebouw in Mechelen door molotovcocktails is groter dan gedacht

De schade aan het gerechtsgebouw in Mechelen, dat donderdagavond werd bekogeld met een molotovcocktail, is groter dan eerst gedacht. Het cellencomplex, waarin de gedetineerden zich bevinden in afwachting van de zitting waarvoor ze werden overgebracht, is onbruikbaar. Er worden vrijdag dan ook geen gedetineerden overgebracht naar het gerechtsgebouw, wat onder meer gevolgen zal hebben voor de zitting van de raadkamer.

Lees meer »

Oekraïense minister van Defensie: “We zijn de facto al NAVO-lid”

Oekraïne is de facto al lid van de NAVO geworden. Dat heeft althans de Oekraïense minister van Defensie Oleksi Reznikov gezegd in een interview met de BBC. “Het land Oekraïne en haar strijdkrachten werden lid van de NAVO. De facto (in de praktijk, red.), niet de jure (wettelijk, red.). Want we hebben de wapens en de kennis hoe die te

Lees meer »

Georg Gänswein: “George Clooney van het Vaticaan” én spilfiguur in “complot” om paus Franciscus tot aftreden te dwingen

Is in het Vaticaan een complot in de maak om paus Franciscus tot aftreden te dwingen? De Italiaanse pers speculeert er volop over. "Ik vrees dat de fantasie van journalisten met hen aan de haal is gegaan", meent correspondente in Italië en Vaticaankenner Andrea Vreede. "Dat neemt niet weg dat er wel degelijk spanningen zijn". De spilfiguur? Dat is Georg

Lees meer »

Bende-verdachte van het eerste uur, die ooit een pistool verstopte in een pot spaghettisaus: dit moet je weten over Robert Beijer

Al jaren is hij een verdachte in het onderzoek naar de Bende van Nijvel, maar telkens ontbraken concrete bewijzen. Nu is ex-rijkswachter Robert ‘Bob’ Beijer (70) in Thailand gearresteerd, omdat hij illegaal in het land verblijft. Het is voor Beijer de zoveelste kennismaking met het gerecht, sinds hij samen met zijn kompaan Bouhouche – nog een Bende-verdachte van het eerste

Lees meer »

Vandenhaute zet stap terug en wordt “niet-uitvoerend voorzitter”: “Achteraf had ik misschien meer mijn best moeten doen om Kompany langer bij ons te houden”

Wouter Vandenhaute zet een stap terug en wordt “niet-uitvoerend voorzitter” van Anderlecht na de hevige kritiek van de achterban. In een uitgebreide reactie praat Vandenhaute openlijk over het afscheid van Vincent Kompany, de toekomst van Jean Kindermans en de woede van de fans. “Niemand is groter dan de club. Ik wil mezelf in vraag stellen. En ik hoop dat we

Lees meer »