Nieuwsfeed

Kerststallententoonstelling in Diest met meer dan 300 kerststallen

In de Allerheiligenkapel op de Allerheiligenberg in Diest kan je van nu tot zondag 8 januari een tentoonstelling met kerststallen- en taferelen bezoeken. In totaal zijn er 300 te bekijken.

Krantenkoppen in België

STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps

Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische

Lees meer »

Lezersoproep: heeft jouw kind mogelijk astma door het koken op gas?

Alarmerende cijfers uit een nieuwe studie: naar schatting 15.000 kinderen in ons land zouden astmasymptomen hebben gekregen door koken op gas. Is de schadelijke uitstoot een mogelijke oorzaak voor de klachten van jouw kind of van jezelf? Dan willen we graag jouw verhaal optekenen: contacteer onze journaliste op ariane.de.borger@dpgmedia.be.

Lees meer »

Iraanse broers aangehouden op verdenking van gifaanval in Duitsland

Na de antiterreuroperatie in het Duitse Castrop-Rauxel heeft het openbaar ministerie van Düsseldorf arrestatiebevelen gevraagd tegen twee Iraanse broers van 32 en 25 jaar. De verdenking richtte zich aanvankelijk op de 32-jarige Iraniër, maar beide broers worden er nu van verdacht dat ze cyanide en ricine wilden aanschaffen om een islamitisch gemotiveerde aanslag te plegen en een “niet nader genoemd

Lees meer »

Zoon van drugsbaas ‘El Chapo’ opgepakt in Mexico

Bij een militaire operatie in het noordwesten van Mexico is een van de zonen van de vroegere Mexicaanse drugskartelbaas Joaquin Guzman, beter bekend als ‘El Chapo’, gearresteerd. Ovidio Guzman werd gevangengenomen in de stad Culiacan in de deelstaat Sinaloa, zo melden Mexicaanse media donderdag.

Lees meer »

Britse elite-agent die 24 verkrachtingen toegaf, is ontslagen: “Twintig jaar lang politieman én een roofzuchtige verkrachter”

Een Londense agent die werkte voor een elite-eenheid en die bekende dat hij twaalf vrouwen over de periode van 2003 tot 2020 in totaal 24 keer heeft verkracht, is dinsdag officieel ontslagen bij Scotland Yard wegens ernstig wangedrag. “Dit is een afschuwelijke, misselijkmakende zaak die zware gevolgen heeft voor de politie. Ik hoop echt dat ik zo’n soort dingen nooit

Lees meer »

Ons land stuurt 230 legervoertuigen naar Oekraïne die ongeschikt en te gevaarlijk worden geacht voor Belgische militairen

Ons land gaat met spoed militair materieel zoals legervoertuigen, geweren, afweergeschut en kogels naar Oekraïne sturen. Dat kwam VTM NIEUWS te weten. Een opvallende schenking zijn de in totaal 80 IVECO LMV Lynx-voertuigen en de 150 VOLVO-trucks die Defensie aan het uitfaseren is vanwege mankementen, maar dus wel goed genoeg blijken voor het slagveld in Oekraïne.

Lees meer »

Ondanks alle doemberichten blijven jongeren fan van crypto: “Als iemand in een vriendengroep het koopt, vraagt een ander zich af waarom hij er nog geen heeft”

Bijna de helft van de jonge beleggers heeft cryptomunten in zijn portefeuille zitten. En bijna één op twee wil er zelfs méér geld in stoppen, zo toont een enquête van ING. Hoe valt dat te rijmen met alle doemberichten over crypto van het afgelopen jaar? De Morgen vroeg het aan enkele financiële experten. “Menselijk gedrag is niet altijd rationeel.”

Lees meer »