Nieuwsfeed

Komt bomcycloon Elliott na horror in de VS ook naar hier?

De VS hebben volgens de nationale weerdienst te maken met een “historische winterstorm”. Meer dan twee derde van de bevolking wordt gewaarschuwd voor extreem weer. De temperatuur is op veel plaatsen tot tientallen graden onder het vriespunt gedaald en de komende dagen wordt het mogelijk nog kouder. Het extreme weer gaat gepaard met veel sneeuw. Het koudst werd het vrijdag volgens de weerdienst in de stad Havre, in het noorden van de staat Montana, waar een temperatuur van -39 graden Celsius werd gemeten.

Krantenkoppen in België

Amerikaanse first lady Jill Biden (71) geopereerd voor huidkanker

De Amerikaanse first lady Jill Biden (71) heeft een operatie ondergaan voor huidkanker. Dat meldt het Witte Huis. Er werd een letstel verwijderd boven haar rechteroog. Tijdens de voorbereiding van de ingreep werden nog extra letsels gevonden op haar linker ooglid en haar borst. Ook die werden verwijderd en worden verder onderzocht.

Lees meer »

Biden nodigt Braziliaanse president Lula uit in Washington

Na de bestorming van Braziliaanse overheidsgebouwen zondag, heeft de Amerikaanse president Joe Biden maandag gebeld met zijn Braziliaanse ambtgenoot. Biden heeft zijn steun uitgesproken aan de pas geïnstalleerde Luiz Inácio Lula da Silva en aan de Braziliaanse democratie. Lula heeft Bidens uitnodiging om in februari naar Washington te komen geaccepteerd.

Lees meer »

Iraanse ayatollah Khamenei ontslaat hoofd politie

Meer dan drie maanden na de start van de protesten in Iran heeft de leiding in Teheran het hoofd van de politie van het land ontslagen. Het was ayatollah Ali Khamenei zelf die politiechef Hoessein Ashtari zaterdag op de keien zette, zo meldt het persagentschap Isna.

Lees meer »

Studente (20) vertelt hoe ze in Zorgcentrum geholpen is nadat ze bij het uitgaan werd verkracht: “Maar wat als ik hem weer tegenkom op een fuif?”

“Ik wist niet af van het bestaan van Zorgcentra na Seksueel Geweld. Tot ik op zaterdag 7 januari uitging en er vermoedelijk verkrachtingsdrugs in mijn glas is gedaan”, zegt een twintigjarige studente aan de lerarenopleiding. De huisdokter was nog niet op de hoogte en stuurde haar eerst naar de politie. “Er is wel een agent mee naar huis gegaan om

Lees meer »

Motie van wantrouwen ingediend tegen Griekse regering: “Zes maanden liegt Mitsotakis al”

De Griekse oud-premier Alexis Tsipras, vandaag oppositieleider, heeft een motie van wantrouwen ingediend tegen de conservatieve regering van Kyriakos Mitsotakis. Die ligt al maanden onder vuur omdat ze een rol gespeeld zou hebben in een schandaal waarbij oppositiepolitici, ministers, hooggeplaatste militairen en journalisten werden afgeluisterd. “Zes maanden liegt Mitsotakis al: hij wist zogezegd van niets”, zei Tsipras.

Lees meer »