Nieuwsfeed

Koning Filip steekt bevolking hart onder de riem in kersttoespraak: “Er zijn goede redenen om in de toekomst te geloven”

Na een bijzonder moeilijk 2022 steekt koning Filip in zijn traditionele kersttoespraak iedereen een hart onder de riem. Een oorlog, een zware energiecrisis én het klimaat: het zorgt voor ontmoediging, machteloosheid en angst. “Er zijn geen eenvoudige antwoorden voor de uitdagingen waarvoor we staan. Maar we zùllen er antwoorden voor vinden (…) Er zijn goede redenen om in de toekomst te geloven”, luidt de hoopvolle boodschap van onze vorst.

Krantenkoppen in België

Filezwaarte nog niet op precorona-niveau

De filezwaarte (gemiddelde omvang van de files) op de hoofdwegen in Vlaanderen was in november vorig jaar hoger dan tijdens coronajaren 2020 en 2021. Toch werd het niveau van voor de coronapandemie nog niet bereikt. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Verdachte van brutale verkrachting sloeg eerder al dakloze het hoofd in. Familie van slachtoffer: “Studenten zijn niet veilig op campus”

Op een campus van de Université Libre de Bruxelles (ULB) is eind december een studente brutaal verkracht. De feiten raakten nu pas bekend. Een verdachte, een dakloze van 23 jaar, werd aangehouden in de Brusselse Matonge-wijk. De man, Yannick F.D., zat al een straf uit voor het doodslaan van een andere dakloze maar kwam na 15 maanden celstraf vrij.

Lees meer »