Nieuwsfeed

Krul Leandro Trossard is Duivels Doelpunt van het Jaar

De supporters van de Rode Duivels hebben de goal van Leandro Trossard in de Nations League-wedstrijd tegen Polen (6-1 zege) verkozen tot Doelpunt van het Jaar 2022. Dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) vandaag bekendgemaakt.

Krantenkoppen in België

Heel Pakistan zit zonder elektriciteit

Een storing in het Pakistaanse elektriciteitsnet heeft het hele land maandagochtend in het donker gezet. “Het hele land zit zonder elektriciteit door een plotse daling van de frequentie van het transmissienet, met als gevolg een grootschalige storing”, laat het ministerie van Energie maandagochtend vroeg weten. “De onderhoudswerkzaamheden vorderen snel”, klinkt het nog, maar het duurt zeker twaalf uur vooraleer heel

Lees meer »

“Ik zou die computer in duizend stukjes hebben geslagen”: hoe een toevallige ontdekking alle geheimen van de terreurcel blootlegde

“Alles loopt hier goed. Iedereen is klaar voor de opdracht. We hebben al 130 kilogram explosieven gemaakt.” Kamikaze Najim Laachraoui klinkt enkele dagen voor de aanslagen beangstigend optimistisch. Speurders ontdekten zijn audioboodschap op een computer die ze door een enorm toeval in handen kregen. Een goudmijn voor het onderzoek. Dankzij twee vuilnismannen.

Lees meer »

Oekraïense militairen in VS voor Patriot-training

Oekraïense militairen zijn aangekomen bij een Amerikaanse legerbasis in Oklahoma om te leren omgaan met het Patriot-luchtafweersysteem. De training neemt in principe enkele maanden in beslag. Onduidelijk is of het programma versneld kan worden afgewerkt, meldt CNN.

Lees meer »

Conner Rousseau (Vooruit) en Ben Weyts (N-VA) in debat over onderwijs: “Ik vind het voorstel van Weyts nog steeds een slecht idee”

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zegt dat hij het voorstel van Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) nog steeds een slecht idee vindt. Om de taalachterstand tegen te gaan, pleitte die ervoor ouders strenger te straffen als ze geen moeite doen om hun kinderen Nederlands te leren. Eventueel door kindergeld af te pakken. Een "debiel voorstel", noemde Rousseau het toen. Nochtans liet hij gisteren

Lees meer »

Vrachtschip uit Oekraïne vastgelopen in de Bosporus

In de Bosporus is een vrachtschip op weg uit Oekraïne aan de grond geraakt. De zeestraat, die de Zwarte Zee met de Zee van Marmara en vervolgens via de Dardanellen met de Middellandse Zee verbindt, is daardoor tijdelijk afgesloten. Dat maakte het Turkse directoraat voor kustveiligheid maandag bekend.

Lees meer »

“Om drie uur ’s nachts kreeg ik een telefoontje. Britney Spears wilde nú haar haren zwart kleuren”: celebritykapper Kim Vo klapt uit de biecht

Z’n naam doet niet meteen een belletje rinkelen, maar in Hollywood is celebritykapper Kim Vo (39) onmisbaar. In de reeks ‘Blowing LA’ doet Kim nu een boekje open over extravagante feestjes met Katy Perry en het plassende hondje van Britney Spears. Bovendien verklapt hij wie z’n meest uitdagende klant is. “Ik gooide de demo van ‘I Kissed A Girl’ weg.

Lees meer »

Incidentje op zijn tijd kan geen kwaad voor onze columnist, maar wat met Iserbyt? “Eli faalt wel heel veel op kampioenschappen”

Michael Vanthourenhout pakte de Belgische titel voor Laurens Sweeck, maar daarmee is allesbehalve alles gezegd over het BK. Het ‘fietswisselincident’ in de materiaalzone blijft beroeren, dat bleek ook in Otegem maandag. Niet nodig en tijd om het af te sluiten, vindt onze columnist Niels Albert. “Er zijn jaren geweest dat de crossers elkaars rug hadden gewassen, zo blij waren ze

Lees meer »