Nieuwsfeed

“Lieve Ilse, voor altijd in ons hart”: inwoners leggen bloemen en kaarsen neer bij bakkerij na moord

In Wechelderzande (Lille) is het verdriet om de vermoorde Ilse Michiels (54) groot. Aan de toegangsdeur van bakkerij Mariën, waar Ilse werkte en vrijdagochtend met geweld om het leven werd gebracht, komen inwoners bloemen leggen of een kaars zetten. Ook op sociale media is het duidelijk dat de vrouw bij heel wat mensen in het dorp geliefd was.

Krantenkoppen in België

KIJK. “Het lijkt niet heel erg”, zegt z’n coach, maar Mbappé verlaat stadion wel duidelijk mankend na persoonlijke rampavond

Een avond om snel te vergeten voor Kylian Mbappé. De sterspeler van Paris Saint-Germain miste in de uitwedstrijd tegen Montpellier tot twee keer toe een penalty. Tot overmaat van ramp moest hij daarna geblesseerd het veld verlaten. Volgens z’n coach valt de schade mee, maar de sterspeler verliet duidelijk mankend het stadion. PSG won de partij uiteindelijk met 1-3.

Lees meer »

Tanken over Franse grens niet langer voordelig

Het is niet langer voordelig om te tanken over de Franse grens, nu de regering-Macron de directe kortingen voor diesel en benzine aan de pomp heeft vervangen door een premiesysteem. Integendeel: Fransen kunnen zelfs voordeel doen door in België te tanken.

Lees meer »

Expert Valerie Trouet gaat Belgisch Klimaatcentrum leiden: “In transport kan er nog veel veranderen: meer laadpalen, beter openbaar vervoer en minder salariswagens”

Klimaatexpert Valerie Trouet (48) wordt de nieuwe wetenschappelijk directeur van het zopas opgerichte Belgisch Klimaatcentrum in Ukkel. Ze komt volgende week terug uit Arizona, waar ze als professor de klimaatverandering onderzoekt. “Ik ben wetenschapper, geen activist. En ik zou mezelf eerder aan een Shell-boordplatform vastkleven dan aan een kunstwerk.”

Lees meer »

Eerste hulp bij je loonbrief: zo zie je of je wel krijgt waar je recht op hebt

Werknemers hebben de afgelopen maand massaal hun loonbriefje bekeken. Zo noteerde SD Worx een recordaantal mensen dat het platform daarvoor raadpleegde. Een enorme belangstelling, en die heeft te maken met de forse indexering van de brutolonen. En de daaraan gekoppelde nieuwsgierigheid over hoeveel netto er uiteindelijk is bijgekomen. Maar een loonbrief, dat met al die codes soms Chinees. Hoe geraak

Lees meer »