Nieuwsfeed

Man die 25 jaar onterecht in dodencel zat 2 jaar na vrijlating in het hoofd geschoten

Nog geen twee jaar na zijn vrijlating is een 62-jarige Amerikaan, die decennialang onterecht in de dodencel zat, vermoord tijdens een begrafenis.

Krantenkoppen in België

Het wordt Alex Agnew te veel in ‘James The Musical’: “Voor mijn vader was ik één grote ontgoocheling: ik deugde nergens voor”

De grootste ‘fear factor’ van Alex Agnew (50)? “Een musical over mijn leven”, zegt hij aan het begin van zíjn ‘James De Musical’. Daarin krijgen we een totaal andere kant van de stoere stand-upcomedian te zien. De ruwe bolster werd gepest op school, kon als jongeman slechts van meisjes drómen en had een complexe relatie met zijn oerstrenge Britse vader.

Lees meer »

Man die met mes mensen aanviel in kerken in Spaanse Algeciras van terrorisme beschuldigd

De 25-jarige Marokkaan die in het Zuid-Spaanse Algeciras in kerken met een machete een koster vermoordde en een priester zwaar verwondde, wordt officieel beschuldigd van moord met terroristische doeleinden. Justitie in Madrid heeft dit bepaald en daarmee blijft de verdachte Yassine Kanjaa in hechtenis zonder kans op vrijlating onder voorwaarden. Hij handelde in de ogen van de onderzoekers en rechters

Lees meer »

Diplomatieke crisis vermijden of boodschap aan Rusland? Waarom “Duitsland Polen niet in de weg zal staan” in levering tanks aan Oekraïne

“Duitsland zal Polen niet in de weg staan als het Leopard 2-tanks naar Oekraïne stuurt”, zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock zondag. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz – van wie de beslissing afhangt – houdt nochtans al dagenlang de lippen stijf op elkaar als het over de levering van Leopard 2-tanks aan Oekraïne gaat. Spreekt Baerbock voor

Lees meer »

Parket start opsporingsonderzoek naar geschorste prof UGent

Het parket van Oost-Vlaanderen is een opsporingsonderzoek gestart in het dossier rond een geschorste UGent-professor die in 2017 grensoverschrijdend gedrag gepleegd zou hebben bij een doctoraatsstudente. Dat verneemt Belga dinsdag. Rector Rik Van de Walle speelde het dossier vorige week door aan het parket nadat het tuchtorgaan van de universiteit de man – die actief was aan de faculteit bio-ingenieurswetenschappen

Lees meer »

Felix Denayer klaar voor beslissende WK-fase met Red Lions: “We zijn hier niet om speciale ervaringen op te doen, wel om de wereldtitel te winnen”

Nu de poulewedstrijden zijn afgerond staan de Red Lions vanaf vandaag voor de beslissende fase op het WK in India. Straks, om 14.30 uur, is niet het thuisland de opponent in de kwartfinale, maar wel het eerder verrassende Nieuw-Zeeland. Veel maakt het voor kapitein Felix Denayer (32) niet uit: “Zeker na hun zege tegen India zijn we gewaarschuwd, maar we

Lees meer »

Stad Tongeren grijpt in om voortbestaan van internationaal bekende antiekmarkt te verzekeren

Het stadsbestuur van Tongeren moet ingrijpen om het voortbestaan van de internationaal bekende antiekmarkt te verzekeren. Een groot deel van de verkopers vergrijst, de coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat er minder antiek in omloop is en de laatste warme, overdekte markthal zal binnenkort verdwijnen. Het stadsbestuur gaat de komende weken samenzitten met experten en antiekhandelaars om oplossingen te zoeken voor

Lees meer »