Nieuwsfeed

Maxi Jazz, zanger van Faithless, overleden

19:28 Maxi Jazz, de zanger van de Britse danceformatie Faithless, is overleden. Dat meldt de band zaterdagavond via Facebook en Twitter. Maxi Jazz werd 65 jaar.

Krantenkoppen in België

Bijna kwart jongere Nederlanders twijfelt aan Holocaust

Bijna een kwart (23 procent) van de Nederlanders geboren vanaf 1980 denkt dat de Holocaust “een mythe” is of dat het aantal Joden dat werd gedood zwaar overdreven is. Dat is meer dan in andere landen. Van de generaties die sinds 1980 zijn geboren weet een derde tot meer dan de helft opvallend weinig van de Jodenvervolging en genocide in

Lees meer »

Braziliaans hof beveelt arrestatie Bolsonaro’s justitieminister

Het Braziliaanse hooggerechtshof heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor Anderson Torres, de minister van Justitie onder de vorige president Jair Bolsonaro. Torres was zondag als chef van de Federale Politie verantwoordelijk tijdens de bestorming van overheidsgebouwen. Volgens Braziliaanse media zit hij nu in de Verenigde Staten.

Lees meer »

Video opgedoken van Oekraïens gezin dat verjaardag vierde in gele keuken voor Russische aanval op Dnipro: vader sterft, keuken blijft quasi intact

Een familievader is lachend te zien, terwijl één van zijn dochters de kaarsjes op de verjaardagstaart uitblaast. Het is een video van gelukkiger tijden want zaterdag verwoestte een Russische raket niet alleen het flatgebouw in Dnipro, maar ook vele levens. Zo vond ook de familievader, Mykhailo Korenovsky, die te zien is in bovenstaande video, de dood. De opvallende gele keuken

Lees meer »

Voerbelangen vraagt ontslag van overgelopen gemeenteraadsvoorzitter in Voeren

Meerderheidspartij Voerbelangen wil dat gemeenteraadsvoorzitter Rik Tomsin zijn mandaat teruggeeft, nu hij een nieuwe partij mee opricht. Het lijkt dus morgen een bewogen gemeenteraad te worden die voor het eerst dit jaar samenkomt. Vorige week raakte bekend dat voor het eerst in 46 jaar een derde en tweetalige partij wil deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Daarop zette de N-VA twee ‘dissidenten’

Lees meer »