Nieuwsfeed

Meghan Markle verwerpt excuses na column Jeremy Clarkson: “Niets meer dan PR-stunt”

De excuses die The Sun heeft gemaakt voor de column van Jeremy Clarkson over Meghan Markle, zijn volgens een woordvoerder van de hertogin van Sussex niets meer dan “een PR-stunt” van de tabloid. Dat schrijft de krant Daily Mirror. Vrijdag publiceerde The Sun excuses naar aanleiding van de column van de presentator van vorige week.

Krantenkoppen in België

Achel is geen trappist meer

De Sint-Benedictusabdij van Hamont-Achel, beter bekend als de Achelse Kluis, is verkocht aan de Kempense ondernemer Jan Tormans. Nu de brouwerij niet langer onder de abdij van Westmalle ressorteert, is het bier Achel niet langer een trappist.

Lees meer »

Recordjaar voor speedpedelecs in 2022

In 2022 zijn er 17.592 nieuwe speedpedelecs ingeschreven in België. Dat is een groei van 42,1 procent of 5.215 exemplaren, en maakt van het afgelopen jaar een “recordjaar zonder voorgaande” voor de hogesnelheidsfiets, zegt mobiliteitsfederatie Traxio.

Lees meer »

Woningen staan weer langer te koop

Huizen en appartementen in Vlaanderen staan weer langer te koop. Gemiddeld gaat het om zowat drie maanden. Dat blijkt vrijdag uit de jaarlijkse studie van vastgoedbedrijf ERA in samenwerking met de Universiteit Antwerpen.

Lees meer »

8.000 middelbare scholieren uit Balen, Dessel en Mol kunnen met al hun problemen terecht bij nieuwe “campusflik” Bert

De lokale politie van Balen, Dessel en Mol is gestart met een zogenaamde “campusflik” voor middelbare scholieren. Inspecteur Bert Theuwissen zal het aanspreekpunt zijn voor alle leerlingen van de middelbare scholen in de omgeving. Op deze manier wil de politiezone de drempel verlagen om problemen aan te geven en een brug slaan tussen de jongeren en de politie.

Lees meer »

Hoeveel geld geef je aan een collega die iets te vieren heeft? En wat als je die eigenlijk niet zo tof vindt? Etiquettespecialist geeft advies

Wie door veel collega’s omringd wordt, kan er ongetwijfeld van meespreken: de feestelijke aangelegenheden volgen elkaar in sneltempo op. De een krijgt een baby, de ander gaat met welverdiend pensioen en nog een andere blaast 50 kaarsjes uit. Daar horen vaak cadeautjes bij. Wat is een aanvaardbaar bedrag per persoon om samen te leggen voor je collega-feestvarken? We vroegen het

Lees meer »

Lichaam schenken aan de wetenschap? Het wordt een beetje gemakkelijker

De wetgeving rond uitvaarten krijgt een opfrissing, zodat die tegemoetkomt aan maatschappelijke evoluties. Zo wordt het makkelijker om je lichaam na overlijden aan de wetenschap te schenken, en kunnen ook goede vrienden vanaf nu aanspraak maken op een deeltje van je as. De subsidies voor crematoria worden dan weer geschrapt. Vlaanderen heeft er immers genoeg, zegt Vlaams minister van Binnenlands

Lees meer »

Relatiedeskundige Rika Ponnet over lied van Shakira over ex-man Piqué: “Wraak is een zeer negatieve emotie en gaat niets oplossen”

Het wraaklied van Shakira zal haar geen soelaas brengen. Dat zegt relatiedeskundige Rika Ponnet. Shakira heeft een nummer uitgebracht dat gericht is naar haar ex-man Gerard Piqué. Op sociale media krijgt de Colombiaanse zangeres heel wat steunbetuigingen. "Ik denk dat dat voor haar heel betekenisvol is", zegt Ponnet in "Laat". "Maar wraak is geen oplossing."

Lees meer »

Benny (52) praat voor het eerst nadat zijn vrouw voor zijn ogen werd doodgereden: “Ik weet niet hoe het verder moet zonder haar”

“Greet en ik zouden vandaag mijn verjaardag vieren met vrienden. Maar het cadeautje dat hier klaarligt, zal nog even onuitgepakt blijven.” Benny Van Hees (52), de man van Greet Swiggers (52) die afgelopen weekend samen met hun hond voor zijn eigen ogen doodgereden werd, spreekt voor het eerst. Over die fatale zaterdagochtend in Muizen, maar ook over de liefde voor

Lees meer »