Nieuwsfeed

Moord op Steven B.: vete tussen drillrappers begon tijdens voetbalmatch afgelopen zomer

De moord op Steven B. (16) uit Borgerhout is het trieste einde van een gewelddadige vete tussen de drillrappers van Antwerpen en die van Aalst. De vete tussen de twee groepen startte na een vechtpartij tijdens een vriendschappelijke voetbalmatch in juni tussen de clubs FC Antje uit Antwerpen en Aalst 93.

Krantenkoppen in België

Voor het eerst afvalwater Chinese vlucht op coronavarianten getest in ons land: “Staal matig positief, lastig voor verdere analyse”

Het afvalwater van een Chinese vlucht die op Belgische bodem landt, is vandaag in ons land voor het eerst getest op eventuele verontrustende coronavarianten. Dat gebeurde in het Rega Instituut. “Het resultaat van het staal is matig positief op corona”, klinkt het. De maatregel van de overheid volgt op de enorme piek aan coronabesmettingen in China.

Lees meer »

Minister Van Quickenborne achter tralies, een emotionele reis voor Jeroom en veel andere nieuwe titels: dit is het voorjaar van Play4

Nieuwe wind bij Play4. Naast de terugkeer van een hele hoop vertrouwde titles, lanceert de zender in de loop van het voorjaar liefst tien nieuwe formats. Van een emotionele reis van Jeroom naar Canada, over Justitie-minister Vincent Van Quickenborne die achter slot en grendel gaat, een inkijk bij de Antwerpse Orthodoxe Joden en de allereerste interactieve fictiereeks van het land.

Lees meer »

Disney werkt aan twee nieuwe seizoenen van ‘Phineas en Ferb’

“Er zijn 104 dagen zomervakantie voor de school weer gaat beginnen.” Die zin zal bij heel wat mensen wellicht een belletje (of tien) doen rinkelen. Het is dan ook de eerste strofe van het lied waarmee de animatieserie ‘Phineas en Ferb’ jarenlang elke aflevering aftrapte. En binnenkort misschien opnieuw. Want Disney werkt op dit moment aan twee nieuwe seizoenen van

Lees meer »

Jimmy (31) heeft een budgetmeter, maar moet net méér betalen voor energie: “We durven verwarming nog amper op te zetten”

Terwijl de dalende energieprijzen de energiefactuur voor de meeste Vlamingen eindelijk wat lichter maakt, zien de meest kwetsbare gezinnen hun factuur met 15 procent stijgen. Zij betalen op dit moment zelfs het allerduurste tarief op de markt. “Met een budgetmeter zou ik snel mijn schuld kunnen afbouwen, werd me gezegd. Maar de kosten lopen alleen maar op”, getuigt Jimmy (31).

Lees meer »

STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The

Lees meer »

IN BEELD. Dodentol protesten Peru loopt op tot 45: demonstranten eisen vertrek president

Tijdens protesten tegen de regering zijn donderdag in Peru opnieuw demonstranten hard in botsing gekomen met veiligheidstroepen. In de stad Arequipa kwam volgens de nationale ombudsman daarbij zeker één demonstrant om het leven en raakten tien mensen gewond. Ook in de hoofdstad Lima vielen meerdere gewonden. Al vijf weken roepen manifestanten om het aftreden van de president. Bij protesten kwamen

Lees meer »