Nieuwsfeed

“Oorlog en inflatie, maar redenen om in toekomst te geloven”: koning Filip hoopvol in jaarlijkse kerstboodschap

De oorlog in Oekraïne, de energiecrisis en de hoge inflatie in ons land: koning Filip beseft dat mensen “ontmoedigd zijn geraakt en angstig geworden”. En het is ook moeilijk om die gevoelens weg te nemen. En toch, zegt hij in zijn kersttoespraak: “Er zijn goede redenen om in de toekomst te geloven.”

Krantenkoppen in België

“Te woke”: M&M’s doet ‘levende’ chocolaatjes in de ban na rel in VS

M&M’s stopt met de geanimeerde chocolaatjes uit zijn televisiereclames vanwege de ophef die er in de Verenigde Staten is ontstaan over de figuurtjes. Met name de rechtse nieuws- en opiniezender Fox News noemde het werk ‘woke’. De zaak begon met de lancering van ‘Purple’ (paars). Het ging om het derde vrouwelijke karakter, na ‘Green’ en ‘Brown’. Ze stond volgens M&M’s

Lees meer »

Duizendtal actievoerders bijeen in Brussel om vrijlating van Olivier Vandecasteele te eisen

Zo’n 1.000 actievoerders zijn vanmiddag in Brussel bijeengekomen om de vrijlating van Olivier Vandecasteele te eisen. De Belgische ngo-medewerker die in Iran veroordeeld is tot een celstraf van 40 jaar en 74 zweepslagen wegens spionage, is deze week 42 jaar geworden. Zijn verjaardag werd door zijn familie en mensenrechtenorganisatie Amnesty International aangegrepen om te demonstreren aan het Albertinaplein, in het

Lees meer »

Presentator wil de drie Globes van Tom Cruise ruilen voor de terugkeer van “Shelly” uit Scientology: waar gaat dit over?

Merkwaardige passage op de uitreiking van de Golden Globes: gastheer Jerrod Carmichael staat plots op het podium met drie beeldjes die hij "achter de schermen heeft gevonden". Ze zijn zogezegd van acteur Tom Cruise. "We kunnen ze ruilen voor de veilige terugkeer van Shelly Miscavige." Cruise, die overigens niet in de zaal zat, zal het wellicht minder geapprecieerd hebben. Waar

Lees meer »

COLUMN. “Wachtlijsten, gebrek aan medicijnen, tekort aan personeel… Elke dag zijn er zorgelijke signalen als het over onze gezondheid gaat”

Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. Het tekort aan sommige medicijnen in ons land, is het zoveelste signaal van een geneeskunde onder druk. Wachtlijsten in de psychiatrie, kortere opnames in het ziekenhuis, fusies, zorgpersoneel dat men tot in India zoekt… Als patiënt weinig geruststellend. “Je voelt je soms een hete aardappel die continu doorgeschoven wordt.”

Lees meer »

Dertig jaar na overlijden van zijn grootmoeder krijgt Ronny factuur omdat haar urne wordt verwijderd: “Dacht dat het een grap was”

In Hemiksem moet een kleinkind van een grootmoeder die dertig jaar geleden is overleden de kosten betalen om haar urne te laten verwijderen uit het columbarium. De concessie in de urne-muur is verlopen. En het belastingsreglement van de gemeente bepaalt dat erfgenamen op het einde van die concessie opdraaien voor de kosten. Maar Ronny, die de rekening onder z’n neus

Lees meer »