Nieuwsfeed

Paus Franciscus hekelt oorlogen: “Machtsbeluste mensen verorberen hun broeders en zusters”

Onder de indruk van de oorlogen en de conflicten in de wereld heeft paus Franciscus tijdens de mis op kerstavond in de Sint-Pietersbasiliek in Rome de kerstvieringen van dit jaar geopend. De kerkvorst hekelde de bloedige confrontaties, waarbij vooral de oorlog in Oekraïne in 2022 tot ontzetting leidde. De paus riep op met Kerstmis geen materiële dingen na te jagen, maar zich te bekommeren om naastenliefde.

Krantenkoppen in België

Zo willen dierentuinen vervijfvoudiging (!) van energiekosten counteren “zonder aan dierenwelzijn te raken”

Zoo Antwerpen en Planckendael hebben 2022 ervaren als een jaar van herstel. De dagjestoeristen vinden hun weg terug naar de dierenparken, met 900.000 bezoekers in Antwerpen en 875.000 in Planckendael. En ook de abonnees blijven trouw op post. De grootste uitdaging voor 2023? De onvoorspelbare economie én de stijgende energieprijzen counteren, “zonder aan het dierenwelzijn te raken”.

Lees meer »

China heropent grenzen, voorlopig geen stormloop op de luchthavens: “Voor toeristen blijft het moeilijk om een visum te krijgen”

Na jarenlange coronabeperkingen en strenge quarantaineregels is het opnieuw eenvoudiger om van en naar China te reizen. Een van de belangrijkste bijsturingen is dat de strenge quarantaineregels voor inkomende reizigers verdwijnen. Eerder moesten mensen die naar China reisden soms tot drie weken in quarantaine doorbrengen. Wie het land binnen wil, moet wel nog steeds een negatieve coronatest kunnen voorleggen.

Lees meer »

Waarom herdenkt het Oekraïense parlement een bekende nazi-collaborateur?

“Het Oekraïens parlement herdenkt nazi-collaborateurs.” Geen statement van een Russische tv-host, maar van de Poolse premier. Op 1 januari postte het Oekraïens parlement op Twitter hoe ze de 114ste verjaardag van Stepan Bandera herdenken. Bandera riep als eerste de Oekraïense onafhankelijkheid uit, maar is een uiterst controversieel figuur. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de etnische zuivering van duizenden Joden en

Lees meer »

Economische Inspectie en Beroepsinstituut Vastgoedmakelaars (BIV) starten onderzoek naar Hans Immo: “Indicaties van misleidende handelspraktijken”

Zowel de Economische Inspectie van de FOD Economie als het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars (BIV) starten een onderzoek naar het vastgoedkantoor ‘Hans Immo’. Dat gebeurt nadat HLN onthulde dat het kantoor een vergelijk-website bouwde om klanten te misleiden en naar zichzelf door te sturen. “Consumenten hebben recht op correcte informatie”, reageert Staatssecretatis voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand (Open Vld).

Lees meer »

“We hebben hackers gehackt”: Europese en Amerikaanse autoriteiten infiltreren bij cybercriminelen van Hive

De cybercriminelen die verantwoordelijk zouden zijn geweest voor de aanval op winkelketen Mediamarkt kregen een forse klap toegediend na een actie van een internationale coalitie van politiediensten. Onder andere Europol, de FBI en de Duitse federale politie konden na infiltratie de digitale infrastructuur van hackersgroep Hive neerhalen. Daardoor zou zo’n 120 miljoen euro aan ransomwarebetalingen zijn vermeden, melden de autoriteiten

Lees meer »

Koningin Mathilde gaat vijftigste verjaardag niet speciaal vieren

Koningin Mathilde viert vrijdag haar vijftigste verjaardag zonder speciale evenementen of vieringen. Ze koos ervoor om van de gelegenheid gebruik te maken om het belang van mentaal welzijn onder de aandacht te brengen. Dat deed ze door tussen juli en december in alle Belgische provincies en in Brussel wandelingen en fietstochten af te leggen met mensen en organisaties die begaan

Lees meer »

Zweden hoopt Turkse gemoederen te bedaren en scherpt terrorismewet aan

Zweden is van plan om zijn terrorismewet aan te scherpen. Dat heeft de regering in Stockholm aangekondigd. De beslissing komt er in het kader van de spanningen tussen het land en Turkije vanwege de Zweedse NAVO-toetreding. De strengere wet moet de autoriteiten ruimere bevoegdheden geven om personen die terroristische organisaties steunen vast te houden en te vervolgen, klinkt het.

Lees meer »

KIJK. En plots heeft hij een shirt van Boca Juniors om de schouders: Remco Evenepoel met veel egards ontvangen door Argentijnse grootmacht

De wereldkampioen op bezoek bij de wereldkampioen. Remco Evenepoel is in Argentinië om de Vuelta a San Juan te rijden en daar ligt ook het voetbal wakker van. Onze 22-jarige landgenoot werd immers uitgenodigd om er de vriendschappelijke wedstrijd tussen de Argentijnse grootmacht Boca Juniors en het Chileense Everton de Viña del Mar bij te wonen.

Lees meer »