Nieuwsfeed

Pistes in Frans skioord Châtel gesloten door noodweer: paal van skilift weggeslagen, meerdere wegen geblokkeerd

De meeste pistes in het Franse skioord Châtel, in de oostelijke regio Haute-Savoie, zijn afgesloten nadat er verschillende aardverschuivingen hebben plaatsgevonden door de zware regenval van de afgelopen dagen. Ook een aantal wegen die naar het skigebied leiden, zijn geblokkeerd. “Alle schade moet eerst hersteld worden vooraleer het skigebied opnieuw voor het publiek kan worden geopend”, meldt de burgemeester van Châtel, Nicolas Rubin.

Krantenkoppen in België

Dit verandert allemaal op 1 februari

Een nieuwe maand, nieuwe regels en dat is ook zo in februari. Spoorwegmaatschappij NMBS trekt haar tarieven op, het tijdskrediet wordt ingeperkt en wie verwarmt met pellets, kan een aanvraag doen voor een zogenaamde ‘pelletcheque’ ter waarde van 250 euro. Een overzicht.

Lees meer »

Rusland neemt tijdelijk staakt-het-vuren in acht, Russische militaire bloggers zijn woedend: “Nutteloze zet die niet zal slagen”

Russische troepen in Oekraïne laten tijdelijk eenzijdig de wapens zwijgen. Maar langs beide kanten van het front in Bachmoet wordt nog geschoten, zo stellen journalisten ter plaatse vast. Het bevel van Vladimir Poetin om over te gaan tot een staakt-het-vuren vandaag en morgen heeft geleid tot scepsis en wantrouwen bij de Oekraïners – en tot grote woede bij prominente Russische

Lees meer »