Nieuwsfeed

PS-voorzitter Magnette haalt uit naar De Croo: “Ik ben zeer boos op hem. Nog nooit heb ik een premier dit zien doen”

Het blijft erg onrustig in de Vivaldi-regering. Premier Alexander De Croo heeft zijn handen vol met het bezweren van crisissen en het blussen van brandjes. En alsof de oppositie nog niet voor genoeg weerstand zorgt, lijken er ook interne strubbelingen gaande. In een interview met HLN heeft PS-voorzitter Paul Magnette hard uitgehaald naar de premier: “Ik ben zeer boos op hem.”

Krantenkoppen in België

Waarom alle wereldsterren plots op vakantie gaan naar Costa Rica

Beyoncé en Jay Z zetten er het nieuwe jaar in, Mark Zuckerberg heeft er een vakantievilla, net zoals topmodel Gisele Bündchen: Santa Teresa in Costa Rica is tegenwoordig dé place to be. Het idyllische plekje heeft zowat alles waarvan de jetset droomt. Is Costa Rica ook voor jou een interessante bestemming deze zomer?

Lees meer »

Rwanda wil geen Congolese vluchtelingen meer opvangen

Rwanda wil een halt toeroepen aan de opvang van Congolese vluchtelingen die het aanhoudende geweld in het oosten van hun land proberen te ontsnappen. Dat heeft de Rwandese president Paul Kagame maandag bekendgemaakt. De spanningen tussen Kigali en Kinshasa lopen de laatste tijd steeds vaker op.

Lees meer »

De vijf boeken van de week: brieven van een frontsoldaat uit WO I, het rapport van koningin Mathilde en een reisverslag van een “donker toerist” 

Luckas Vander Taelen goot de briefwisseling van zijn grootvader Achille aan zijn broer tijdens de Eerste Wereldoorlog in een boek, Jo De Poorter maakt het rapport van koningin Mathilde, Bart Stouten laat je kennismaken met het poëtische Lissabon, wetenschapper Siddhartha Mukherjee vertelt het fascinerende verhaal van onze cellen en Luc Rasson schrijft over zijn ervaring als "donker toerist". Dit zijn

Lees meer »

Bekritiseerd miljonairskoppel uit ‘Blind gekocht’ blikt terug op avontuur: “De makers wisten hoe ze ons uit onze tent moesten lokken”

Na hun deelname aan het tv-programma ‘Blind gekocht’, kregen Caroline Carpentier (43) en Filip Struyf (41) – eigenaars van binnenspeeltuin Tarzan & Jane – bakken kritiek over zich heen. Voor hun immense budget van één miljoen euro, hadden ze een hele hoop eisen en dat vonden de kijkers maar niets. Eventjes twijfelde Caroline zelfs om het programma te verlaten. Nu

Lees meer »

Kyana Dobbelaere (29), weduwe van Cercle-doelman Miguel Van Damme, blikt terug op moeilijke maanden: “Gedachtes aan die laatste donkere weken maken plaats voor mooie herinneringen”

Op 29 maart vorig jaar werd het plots winter in volle lente. Kyana Dobbelaere moest afscheid nemen van haar echtgenoot Miguel Van Damme — vader van haar dochtertje Camille (1,5) — na een oneerlijke strijd tegen leukemie. “Het afgelopen jaar was overleven, en doorgaan”, zegt ze. “Voor Camille.”

Lees meer »