Nieuwsfeed

Seriemoordenaar Charles Sobhraj (uit Netflix-reeks “The serpent”) is weer in Frankrijk: “Ik voel mij geweldig”

De Franse seriemoordenaar Charles Sobhraj, op wie de populaire Netflix-reeks "The serpent" gebaseerd is, is vanmorgen aangekomen in Parijs. Sobhraj (78) zat 19 jaar in de gevangenis in Nepal, maar werd gisteren door de autoriteiten vrijgelaten. "Ik voel me geweldig", zei hij op het vliegtuig dat hem van Nepal naar Frankrijk bracht. En ook: "Ik ga een boel mensen aanklagen, ook de Nepalese staat."

Krantenkoppen in België

Lichaam van vrouw (60) gevonden in tuin Sint-Pauluskerk in Opwijk

In Opwijk is het lichaam van een vrouw van 60 aangetroffen. Het slachtoffer kwam mogelijk ten val in de tuin van de Sint-Pauluskerk, vlak bij haar woning. Intussen werd een autopsie uitgevoerd op het lichaam, maar het blijft nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Mogelijk geraakte de vrouw onderkoeld, maar er worden nog bijkomende onderzoeken uitgevoerd om de doodsoorzaak

Lees meer »

PODCAST. ‘Zwarte Weduwe’ werd verdacht van minstens drie sluwe moorden: “Ik heb een scheermesje bij en snij dan mijn polsen over”

Het is oktober 1999. De rijkswacht van Leuven krijgt een oproep binnen van een dame die meldt dat er iemand is overleden. Een patrouille gaat ter plekke kijken. Het wordt meteen de start van een meeslepend onderzoek waarin alles draait rond de hebzucht van Jeanine Steeno. Ook wel de ‘Zwarte Weduwe’ genoemd. Beluister hierboven de nieuwe aflevering van de met

Lees meer »

Voorlopig geen broodnodige tanks voor Oekraïne, wanneer dan wel? “Als de Russen dat doen, schakelt Westen zeker paar versnellingen hoger”

Oekraïne krijgt (voorlopig) niet de verhoopte Leopard 2-tanks waarmee het de oorlog wil winnen , maar wel het militair materiaal om weerstand te bieden als Rusland een grote aanval pleegt. Oud-kolonel Roger Housen over de huidige overgangsfase en het verdere verloop van de strijd. “Ik ben het eens met de stafchef van het Amerikaans leger: de oorlog zal nog niet

Lees meer »

Ziekenfondsen verhogen ledenbijdrage in 2023

De ziekenfondsen in Vlaanderen verhogen in 2023 de maandelijks ledenbijdrage, zo blijkt uit een rondvraag. Zo vraagt de Christelijke Mutualiteit (CM) dit jaar 1,10 euro extra per maand, het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds (VNZ) verhoogt het lidgeld dan weer met 0,08 euro.

Lees meer »

Boeren protesteren tegen stikstofakkoord aan nieuwjaarsfeest van N-VA

Terwijl de N-VA-leden zaterdagavond hun nieuwjaarsfeest vieren in de Nekkerhal in Mechelen, vond aan de ingang een protestactie plaats van landbouwers. De boeren waren met colonnes tractoren – naar verluidt zowat 150 tractoren – naar het evenement afgezakt om actie te voeren tegen het stikstofakkoord. Kop van Jut was minister van Omgeving Zuhal Demir.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Kinderbijslag! De stoplap voor alle problemen met jongeren die we op geen andere manier opgelost krijgen”

“Kinderbijslag blijkt de stoplap voor elk probleem met jongeren”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “In deze aflevering: voor kleuters die niet slagen voor de Nederlandse taaltest en hun hardleerse ouders. Taalachterstand detecteren bij kleuters was een uitstekend initiatief van de Vlaamse regering en Ben Weyts. Maar hoe wil Ben Weyts die ouders in godsnaam controleren? Gaat hij kijken

Lees meer »