Nieuwsfeed

Solden starten meteen met kortingen tot 50 procent

Over een goeie week gaan de wintersolden van start. Door de slechte verkoop dit najaar zijn er mooie zaken te doen.

Krantenkoppen in België

Van stad tot kraterlandschap: zo ziet Bachmoet eruit vanuit de ruimte

De strijd om Bachmoet gaat verder. In de stad in het oosten van Oekraïne wordt al weken hevig gevochten. De schade aan Bachmoet, waar voor de oorlog tienduizenden mensen woonden, is enorm. Het Amerikaanse bedrijf Maxar Technologies maakte woensdag deze satellietbeelden van de stad die het vergeleek met dezelfde beelden van begin augustus 2022.

Lees meer »

LIVE WK VELDRIJDEN. Wout van Aert verkent het parcours – Pakken Belgische juniores medaille? – Vestimentaire blunder bij de stewards

Dit weekend wordt in het Nederlandse Hoogerheide het WK veldrijden afgewerkt. De apotheose is natuurlijk voor zondag, wanneer het titanenduel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel wordt afgewerkt bij de eliterenners. Vandaag zijn de dames junioren (11u), de mannen beloften (13u) en de dames elite (15u) aan zet. Op deze pagina zit u goed om alle koersen

Lees meer »

Londen blokkeert Schotse transgenderwet

De Britse regering gaat een Schotse transgenderwet blokkeren die het makkelijker maakt om voor de wet van geslacht te veranderen. Het is de eerste keer dat Londen op een dergelijke manier ingrijpt en een veto uitspreekt over een Schots wetsvoorstel. De Schotse premier Nicola Sturgeon noemt de Britse blokkade een schande en een frontale aanval op het Schotse parlement, dat

Lees meer »

Vrouw brengt handgranaat naar commissariaat Vorst

Een vrouw heeft een handgranaat binnengebracht op het politiecommissariaat van Vorst. Ze had deze gevonden tussen de spullen van haar man, die een verzamelaar is, en besloot de politie in te lichten. De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse om de granaat te vernietigen

Lees meer »

Brede opklaringen, temperaturen liggen iets boven het vriespunt

De dag begint met brede opklaringen ten noorden van Samber en Maas. In het zuiden hangt er veel lage bewolking. Daar blijft het de rest van de dag zwaarbewolkt. In de meeste streken blijft het droog. In het uiterste zuiden kan er wat lichte sneeuw vallen. De maxima schommelen tussen -3 graden in de Hoge Ardennen en 3 graden in

Lees meer »

Komt onthulling in boek Harry duur te staan? Afghanen roepen op om Britse prins te berechten in internationaal hof

Een familielid van Afghaanse slachtoffers van een Britse luchtaanval in 2011 heeft opgeroepen om prins Harry te berechten en te straffen voor het doden van 25 landgenoten tijdens zijn militaire dienst. De prins onthult dat aantal in zijn memoires ‘Spare’. Naar eigen zeggen zag Harry de doden niet als mensen, maar eerder als “schaakstukken”. Zowel in eigen land als in

Lees meer »

“Belgische werknemers gemiddeld 7,5 dagen ziek in 2022″

Vorig jaar bedroeg het kort ziekteverzuim, wanneer werknemers minder dan een maand ziek zijn, doorgaans 7,5 dagen per werknemer. Dat is een dag meer dan in 2021 (6,3 dagen) en anderhalve dag meer dan in 2020 (5,9 dagen), zo berekende hr-dienstenbedrijf Acerta op basis van gegevens van 260.000 werknemers bij meer dan 40.000 privébedrijven. “De maand december, met een combinatie

Lees meer »

Rode Kruis en Vlaamse regering sturen 60-tal stroomgeneratoren naar Oekraïne: steunpakket van 2 miljoen euro

Samen met het Rode Kruis-Vlaanderen stuurt de Vlaamse regering de komende weken een 60-tal stroomgeneratoren naar Oekraïne. “Soms is er zelfs in grote delen van het land helemaal geen elektriciteit. Daarom geeft de Vlaamse overheid voor 2 miljoen euro extra toestellen en materialen aan het Rode Kruis”, meldt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) in een persbericht. Maandag bezocht hij samen

Lees meer »