Nieuwsfeed

Twintigtal gewonden nadat deel van tribune instort in Egyptische sporthal

In Egypte zijn minstens 27 mensen gewond geraakt zaterdag nadat een deel van een tribune instortte tijdens een basketbalwedstrijd in een sporthal in Caïro. Dat heeft het Egyptische ministerie van Gezondheid gemeld. De meeste slachtoffers liepen voornamelijk verwondingen op die niet levensbedreigend zijn, klonk het.

Krantenkoppen in België

Nu ook PFAS aangetroffen in zeeschuim

PFAS is in wisselende concentraties in zeeschuim aanwezig. In het zeewater zelf werd nauwelijks PFAS aangetroffen. Dat blijkt uit onderzoek van VITO in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Kustgangers hoeven zich geen zorgen te maken. Zolang je het zeeschuim niet in grotere hoeveelheden inslikt of er langdurig contact mee hebt, is het risico op te veel opname van

Lees meer »

KIJK. Attractie valt op slechtst mogelijke moment uit in China: toeristen bengelen minutenlang ondersteboven op hoogste punt

Enkele Chinese toeristen hebben wel héél spannende momenten beleefd in een pretpark in Fuyang. Een slingerattractie valt op het hoogste punt uit. De toeristen hangen tientallen meters hoog ondersteboven in de lucht. En dat duurt lang – het personeel kan de machine enkel handmatig herstellen. Uiteindelijk schiet de attractie na tien minuten opnieuw in gang. Het is niet duidelijk of

Lees meer »

Hitserie ‘The last of us’ maakt tongen los door ‘zombieschimmel’ die écht bestaat: moeten we vrezen voor een schimmeluitbraak onder mensen?

Een overdraagbare infectie die je plotsklaps tot zombie maakt? Het klinkt als een horrorfilm, maar het fenomeen bestaat in de insectenwereld ook écht. In de spraakmakende HBO-serie ‘The last of us’ raakt de mensheid dan weer volledig bezeten door een besmettelijke schimmel, een schimmel die bovendien niet verzonnen is. Moeten we vrezen voor zo’n schimmeluitbraak onder mensen? En hoe herken

Lees meer »

“Adembenemend nieuw bewijs” in beruchte verdwijningszaak Natalee Holloway blijkt vals: journaliste werd opgelicht

De Amerikaanse journaliste en televisiepresentatrice Greta van Susteren, die vorig jaar bekendmaakte nieuw bewijsmateriaal te hebben in de beruchte verdwijningszaak van Natalee Holloway, is opgelicht. Zij zou volgens het openbaar ministerie op Aruba betaald hebben voor nieuwe elementen waarmee de zaak mogelijk eindelijk opgelost had kunnen worden, maar de beloofde informatie bleek niets waard. Er is nog steeds geen

Lees meer »

Universiteitsgebouw Charkiv geraakt door Russische raket

Een Russische raket heeft zondag een universiteitsgebouw in de Oost-Oekraïense stad Charkiv geraakt, met ernstige schade tot gevolg. Volgens het openbaar ministerie raakte een bewaker hierbij gewond. Ook vier mensen raakten gewond toen een andere raket in de buurt van een woongebouw insloeg.

Lees meer »