Nieuwsfeed

Wat doe je als iemand die te veel gedronken heeft toch nog naar huis wil? “Het pleit voor zijn vrienden dat ze toch nog hebben geprobeerd”

Zijn vrienden hadden hem nog zo op het hart gedrukt om de fiets te laten staan. Want dat ding besturen, daar was hij echt niet meer toe in staat. Maar zelfs te voet liep het mis: de 24-jarige voetganger die zaterdagochtend in Schellebelle werd aangereden, overleefde de klap niet. Maar wat moet je dan doen, als je straks tijdens de feesten je vrienden of familie te veel ziet drinken om nog de weg op te gaan?

Krantenkoppen in België

“3.000 kilometer stappen met gevaarte van 3,5 ton”: Antwerps ‘Landschip’ arriveert na maandenlange trektocht in Griekenland

Een gevaarte van drie en een half ton drieduizend kilometer lang voort sjouwen in een pelgrimstocht van negen maanden lang door negen verschillende landen. Dat is het engagement dat het Antwerpse kunstenaarscollectief TimeCircus aanging om het startschot te geven de Griekse kuststad Elefsina als culturele hoofdstad van Europa. “De reis was belangrijker dan de bestemming, we wilden de lokale bevolking

Lees meer »

Voorstel van Europees groene industrieplan van 250 miljard euro wordt kritisch onthaald door veel lidstaten

De Europese Commissie heeft haar langverwachte groene industrieplan voorgesteld. Het "Green Deal Industrial Plan" van 250 miljard euro is het Europese antwoord op de Amerikaanse miljardensubsidies voor de groene industrie en de oneerlijke concurrentie uit China, waarmee het voor bedrijven aantrekkelijk moet blijven om in Europa te produceren. "Het gaat eigenlijk om bestaand geld uit het groot herstelfonds voor na

Lees meer »

België belooft extra wapens aan Oekraïne

België wil extra antitank- en luchtafweergeschut leveren aan het Oekraïense leger. Dat zei minister van Defensie ­Ludivine Dedonder (PS) aan de vooravond van een cruciale bijeenkomst van tientallen bondgenoten in het Duitse Ramstein. In aanloop naar de top die vandaag plaatsvindt, deden heel wat landen nieuwe beloftes aan Kiev. Zo zal het VK tanks leveren, Nederland een gegeerd Patriot-lucht­afweersysteem en

Lees meer »

INTERVIEW. Hilde Crevits (CD&V): “Wij zijn niet voor een splitsing van het land. Maar natuurlijk geraak je op de duur ontmoedigd als er weinig gebeurt met een rechtvaardige eis”

Nee, Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) zal zich nooit uiten als een separatist, al werd haar geduld al danig op de proef gesteld tijdens enkele vruchteloze gesprekken met de PS. “Natuurlijk geraak je dan op de duur ontmoedigd.” Hoe staat het intussen met haar plannen om de kinderopvang te hervormen? “Ik wil absoluut het aantal kindjes per begeleider

Lees meer »