Nieuwsfeed

Waterkwaliteit in Vlaamse landbouwgrond verbetert onvoldoende

De waterkwaliteit in Vlaamse landbouwgebieden gaat er niet snel genoeg op vooruit. Dat blijkt uit metingen van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Vooral West-Vlaanderen en het noorden van de provincies Antwerpen en Limburg doen het niet goed.

Krantenkoppen in België

Knack Roeselare stunt bijna in Italië en ontmoet Greenyard Maaseik in de kwartfinale van de CEV Cup

Knack Roeselare heeft de knock-outfase van de Champions League nipt door de vingers zien glippen. In Italië dwongen de Belgische kampioenen het topteam van Lube Civitanova bijna op de knieën na een felbevochten vijfsetter. Dat is geen evidente prestatie, want om zich tussen de financieel sterke ploegen uit Polen en Italië te wringen moet je niet één, maar verschillende krachttoeren

Lees meer »

Man verwondt zichzelf bij incident met mes in Anderlecht

In de Brusselse gemeente Anderlecht is donderdagvoormiddag een man lichtgewond bij een incident met een mes. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid. De man bedreigde twee andere personen met een mes, maar verwondde uiteindelijk enkel zichzelf.

Lees meer »

Vliegen binnen Europa wordt fors duurder: hoe verder de vlucht, hoe hoger de prijsstijging

Vliegen binnen Europa wordt de komende jaren fors duurder doordat luchtvaartmaatschappijen zullen moeten betalen voor hun CO2-uitstoot én er een hogere belasting op vliegtickets geldt. Hoe verder de vlucht, hoe duurder. Volgens de Milieukoepel Transport & Environment zal de prijs van een vliegticket tussen Parijs en Athene door de uitstootrechten alleen al tegen 2030 stijgen met ruim 40 euro.

Lees meer »

Tom Waes in de bres voor ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Het geld was nodig om dit programma te maken”

Op zondagavond dompelt Tom Waes (54) de kijkers op Eén onder in onze Vlaamse geschiedenis. Er werden kosten noch moeite gespaard voor de docureeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’. Maar net daar wringt volgens sommigen het schoentje. Het programma kreeg dan ook al heel wat kritiek over zich heen. Maar de presentator van dienst snelt ter verdediging in ‘De afspraak’. “Voor

Lees meer »

Wat zijn de gevolgen als je geen belastingen betaalt, zoals ‘Temptation’ Megan? “Ik vrees dat ze binnenkort een onprettig telefoontje krijgt”

De recente uitlatingen van ‘Temptation island’-deelneemster Megan Desaever krijgen waarschijnlijk nog een staartje. De realityster bekende in een interview geen belastingen te betalen op haar inkomsten, wegens “oneerlijk”. Dat zal de fiscus niet zijn ontgaan. “Ik vrees dat ze in de komende dagen een onprettig telefoontje of brief krijgt.”

Lees meer »

China keurt neerhalen ‘spionageballon’ door VS af: beelden tonen hoe hij neerstort boven Atlantische Oceaan

De Verenigde Staten hebben een vermeende Chinese spionageballon die al enkele dagen over Noord-Amerika vliegt, dan toch uit de lucht gehaald. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daarop zondag zijn “ernstige afkeuring” uitgesproken en bezwaar aangetekend. Volgens Peking ging het om een afgedreven weerballon. De Canadese regering juist heeft verheugd gereageerd op het neerhalen van de ballon.

Lees meer »