Nieuwsfeed

Winkelcentrum in Kapellen in volle drukte geëvacueerd na brandstichting in ondergrondse parking

Het shoppingcenter langs de Antwerpsesteenweg in Kapellen werd zaterdagmiddag even ontruimd nadat er brand uitgebroken was in de ondergrondse parking. Volgens de politie gaat het om kwaad opzet.

Krantenkoppen in België

Russische miljardair en vriend van Poetins jongste dochter omzeilt westerse sancties en importeert ‘s werelds duurste wijnen

Een Russische oligarch is er de afgelopen maanden in geslaagd om de westerse sancties tegen Rusland te omzeilen en honderden peperdure flessen wijn van over de hele wereld te importeren. Dat schrijft de onafhankelijke Russische nieuwssite ‘The Insider’. Alleen al in november en december kon miljardair Alexey Repik, een vriend van de jongste dochter van president Vladimir Poetin, bijna 4

Lees meer »

Belgische onderzoekers ontrafelen geheim van langzame hersengroei

Onderzoekers van het VIB-KU Leuven Centrum voor Hersenonderzoek en de ULB hebben het geheim achter de trage hersengroei van mensen ontdekt. Dat heeft het VIB donderdag bekendgemaakt in een persbericht. Het zijn de mitochondriën, de energiefabriekjes van cellen, die zorgen voor de snelheid van de hersenontwikkeling. Het werk van de onderzoekers is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science.

Lees meer »

Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”

Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment

Lees meer »

Twee vuilnismannen zorgden voor schat aan informatie over aanslagen van Zaventem

‘Alles loopt hier goed. Iedereen is klaar voor de opdracht. We hebben al 130 kilogram explosieven gemaakt.’ Kamikaze Najim Laachraoui klinkt enkele dagen voor de aanslagen beangstigend optimistisch, bleek gisteren tijdens het terreurproces in Brussel. Speurders ontdekten zijn audioboodschap op een computer die ze door een enorm toeval in handen kregen. Dankzij twee vuilnismannen.

Lees meer »