Nieuwsfeed

ZO VIEREN SPORTSTERREN KERSTAVOND. Mertens en Alderweireld stralen met gezin – Meunier is een elf – Haaland heeft zich piekfijn uitgedost

Ook de (inter)nationale sportsterren vieren vanavond kerstavond. Ten huize Dries Mertens voor het eerst met drie, al verliep de fotoshoot voor de kerstboom niet zonder slag of stoot. Bij het gezin van Toby Alderweireld daarentegen geen wazige foto’s. Hieronder een overzicht van hoe onze Rode Duivels, maar ook andere sportvedetten, hun 24ste december doorbrengen.

Krantenkoppen in België

Belgische werknemers waren vorig jaar vaker ziek

In 2022 bedroeg het kort ziekteverzuim, wanneer werknemers minder dan een maand ziek zijn, doorgaans 7,5 dagen per werknemer. Dat is een dag meer dan in 2021 (6,3 dagen) en anderhalve dag meer dan in 2020 (5,9 dagen), berekende hr-dienstenbedrijf Acerta op basis van gegevens van 260.000 werknemers bij meer dan 40.000 privébedrijven.

Lees meer »

Misdaadjournalist Joris Van der Aa over het drama dat moést gebeuren: “Als je op deuren en gevels begint te schieten is de kans groot dat de kogel erdoor gaat”

“Was het de bedoeling om mensen echt te treffen? Ik mag hopen van niet. Maar als je op deuren en gevels begint te schieten is de kans groot dat de kogel erdoor gaat.” Misdaadjournalist Joris Van der Aa schrijft al over cocaïne in Antwerpen van voor politie en politiek erkenden dat er überhaupt cocaïne in Antwerpen was. “We

Lees meer »

400 gestrande toeristen nabij Machu Picchu geëvacueerd

Zowat 400 toeristen die al enkele dagen vastzaten aan de voet van de wereldvermaarde Incasite Machu Picchu, zijn zaterdag geëvacueerd naar Cuzco. Dat heeft het Peruaanse ministerie van Toerisme meegedeeld. “Deze namiddag werden 418 Peruanen en buitenlanders overgebracht van Machu Picchu naar Cuzco”, klinkt het.

Lees meer »

Nog nooit zochten zo veel mensen een toevluchtsoord in België

100.227: zo veel mensen zochten in 2022 bescherming in België. Een record, tenminste als je ook de 63.000 Oekraïners meetelt die naar België vluchtten. De asieldiensten draaien overuren en de opvang barst uit haar voegen. Maar beterschap is nog niet in zicht, waarschuwt staatssecretaris De Moor. “Zonder hervorming zijn we niet bestand tegen een grote toestroom.”

Lees meer »

“Of ik de komende 10 jaar mezelf iets anders zie doen dan clubcoach zijn? Waarschijnlijk niet”: Philippe Clement laat subtiel weten dat hij geen kandidaat-bondscoach is

Precies een jaar geleden ging Philippe Clement (48) aan de slag bij AS Monaco. Tijd om een balans op te maken, maar ook vooruit te kijken, in het prachtige decor van La Turbie – het trainings- en opleidingscentrum van de club uit het Prinsdom. Clement mist er zijn vrouw en kinderen, maar leeft er zijn droom. En wil zijn steentje

Lees meer »

“Ik probeerde Zatte Rita-­gewijs een grapje te maken”: Jacky Lafon werd ooit tegengehouden door de politie

Vanaf 9 januari op VTM: een nieuw seizoen van ‘De Buurtpolitie VIPS’. Met in elke aflevering een bekende Vlaming in het bekendste politiekantoor van Vlaanderen. Op 12 januari is dat Jacky Lafon. “Ik heb direct ‘ja’ gezegd toen ze mij vroegen”, vertelt Jacky aan ‘TV Familie’. “De verhaallijn over een inzamelactie voor het goede doel heeft me overtuigd. Plus: ik

Lees meer »

“Die onderzoeken zijn niet prettig, maar kanker is dat nog minder”: BV’s over het effect van ‘Kom op tegen kanker, alles in de strijd’

“Prachtig nieuws! Veel meer mannen in Vlaanderen laten zich screenen op prostaat- en teelbalkanker.” Voor Niels Destadsbader (34) is het duidelijk: het programma ‘Kom op tegen kanker, alles in de strijd’ heeft wel degelijk effect gehad. Dat bevestigen ook verschillende BV’s, zoals Jan Schepens (52) en Kurt van Eeghem (70), in TV Familie. “Niels en co zien strippen om mannenkanker

Lees meer »

De vijf boeken van de week: een ode aan Remco Evenepoel, een zelfhulpboek en een literaire thriller die zich afspeelt op Linkeroever 

Hét boek van deze week is ongetwijfeld "Reserve", de autobiografie van prins Harry die in alle media uitvoerig is besproken. De andere vijf boeken die VRT NWS tipt zijn het boek dat Sporza-journalist Christophe Vandegoor schreef over Remco Evenepoel, een zelfhulpboek van Servaas Bingé dat je in 21 dagen nieuwe -lees: gezonde- gewoontes aanleert, een literaire thriller die zich afspeelt

Lees meer »