Nieuwsfeed

Achttien mijnwerkers geblokkeerd na instorting Chinese goudmijn

In China zitten 18 mijnwerkers vast nadat een goudmijn in de noordwestelijke regio Xinjiang instortte. Het incident deed zich zaterdag om 13.40 uur plaatselijke tijd (06.40 uur Belgische tijd) voor in het kanton Yining, in de Autonome Kazachse Prefectuur Ili, meldt het Chinese staatspersagentschap Xinhua vandaag.

Krantenkoppen in België

“In tegenstelling tot Amerikaanse en Europese beurzen is de Chinese beurs nu nog goedkoop”: Onze geldexpert tipt 4 concrete aandelen uit China

Sinds het dieptepunt eind oktober is de beurs van Hongkong al met 54 procent gestegen. Afgelopen weekend waren de Chinese beurzen gesloten vanwege het Chinese nieuwjaar, maar bij de opening gisteren kleurden de cijfers opnieuw groen. Hoe komt het dat de Chinese beurs het de laatste maanden zo goed doet? Onze geldexpert Pascal Paepen vertelt wat je moet weten wanneer

Lees meer »

VRT grote slokop, geen Niels Destadsbader of Koen Wauters: dit zijn de genomineerden voor de nieuwe mediaprijzen ‘Kastaars!’

De genomineerden voor de ‘Kastaars!’ zijn bekend. De nieuwe mediaprijzen, die op 28 januari uitgereikt worden, zijn onderverdeeld in acht publieksprijzen en drie juryprijzen. VRT-merken zijn daarbij het best vertegenwoordigd, Danira Boukhriss en Erik Van Looy hebben elk drie nominaties, Niels Destadsbader, Koen Wauters en Karl Vannieuwkerke vallen op door hun afwezigheid. Ook HLN werd twee keer genomineerd, in de

Lees meer »

Ook na de ophef protesteren ouders met hun baby in het Vlaams Parlement: “Gelieve geen pampers te verversen in de Koepelzaal”

Een huilende baby deed Jean-Jacques De Gucht vorige week gepikeerd reageren in het Vlaams Parlement. Maar woensdag kwamen er opnieuw ouders met hun kleine kinderen protesteren tegen de problemen in de kinderopvang. Voor de negende week op rij al, en met meer dan ooit. “Jean-Jacques heeft impact gehad, maar allicht niet zoals hij het wou”, zegt een ouder. “Mag

Lees meer »

Italiaan Andrea Cozzolino, verdachte in corruptiezaak Europees Parlement, houdt onschuld staande

Het Italiaanse sociaal-democratische Europarlementslid Andrea Cozzolino, een van de verdachten in de corruptiezaak rond het Europees Parlement, heeft tijdens een hoorzitting in de commissie Juridische Zaken zijn onschuld staande gehouden. Het Belgische gerecht, dat het onderzoek naar corruptie en buitenlandse inmenging leidt, vraagt om de parlementaire onschendbaarheid van de Italiaan op te heffen.

Lees meer »

Timothée Chalamet moest al zeven jaar geen audities meer doen (en dat veroorzaakt heel wat kritiek)

Als de manager van Timothée Chalamet (27) onthult dat de ‘Dune’-acteur al meer dan zeven jaar geen auditie meer moest doen, kan dat op heel wat kritiek rekenen. Twitter ontploft met reacties die hem beschuldigen van overdreven privileges en een voorkeursbehandeling in de filmindustrie. “Het feit dat zwarte mensen met meer dan twintig jaar ervaring nog steeds auditie moeten doen,

Lees meer »

Gynaecoloog (70) die vrouwen met eigen sperma bevrucht zou hebben, moet niet naar de rechtbank: “We weten absoluut zéker dat hij het deed”

De gynaecoloog uit Torhout die midden jaren 80 met zijn eigen sperma kunstmatige inseminaties zou hebben uitgevoerd bij vrouwen, moet zich niet voor de rechtbank verantwoorden. De zaak tegen Geert V. (70) is verjaard. Opvallend: volgens het parket ontkent de gynaecoloog alle feiten, terwijl hij midden vorig jaar nog liet verstaan “dat hij alleen maar mensen wou helpen.” Bij de

Lees meer »

Vijftien Armeense soldaten omgekomen bij brand in legerkazerne

In Armenië zijn vijftien soldaten om het leven gekomen bij een brand in een legerkazerne. Er geraakten ook zeven soldaten gewond, onder wie drie ernstig. Dat meldt het Armeense ministerie van Defensie. "De brand is ontstaan nadat soldaten benzine hadden gebruikt als brandstof voor de kachel", vertelt de Armeense minister van Defensie.

Lees meer »