Nieuwsfeed

Advocaat uit Oman biedt smak geld voor veelbesproken gewaad dat Messi droeg tijdens WK-ceremonie

Brengt het gewaad, de zogenaamde bisht, die Lionel Messi tijdens de uitreiking van het WK voetbal om zich heen kreeg veel geld op? Een advocaat uit Oman, die de finale bijwoonde in het stadion, biedt liefst 1 miljoen dollar (937.000 euro).

Krantenkoppen in België

Politie gedagvaard voor gebruik geweld op betoging tegen politiegeweld in Brussel

Elf jongeren en de Ligue des droits humains, de Franstalige tegenhanger van de Liga voor Mensenrechten, gaan een burgerlijke vordering indienen tegen de politie, de Belgische staat en Philippe Close, de burgemeester van Brussel voor het gebruik van politiegeweld op een betoging tegen politiegeweld dag op dag twee jaar geleden. Dat schrijven de kranten van Mediahuis en La Libre Belgique

Lees meer »

Nationale manifestatie in Brussel op zondag 26 februari tegen oorlog in Oekraïne

Het platform Europa voor Vrede en Solidariteit heeft een oproep gelanceerd voor een nationale manifestatie op zondag 26 februari in Brussel uit protest tegen de oorlog in Oekraïne. Al 33 organisaties hebben de oproep ondertekend, zo meldt het platform dinsdag. In hetzelfde weekend zullen er in verschillende Europese hoofdsteden manifestaties plaatsvinden onder de noemer ‘Europe4Peace’.

Lees meer »

NASA en Boeing werken aan nieuw soort vliegtuig

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en vliegtuigbouwer Boeing werken aan een nieuw soort van vliegtuig, dat commercieel vliegen een stuk groener moet maken. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Een eerste testvliegtuig zou in 2028 kunnen uitvliegen.

Lees meer »

Wat kan je doen bij een winterdip of winterdepressie? Expert beantwoordt 19 vragen. “Wijn is geen goed idee”

Ben je elke winter moe, somber, prikkelbaar en futloos? Dan speelt een winterdip je parten. Helpt het om meer te slapen of te bewegen? Of om vitamines bij te slikken? En vanaf wanneer is je dipje eerder een heuse winterdepressie? Psychiater Kirsten Catthoor beantwoordt 19 prangende vragen. “Op eigen initiatief vitamine D slikken is niet verstandig. Bij overdosering kan het

Lees meer »

Koning Filip uit bezorgdheid over drugscriminaliteit en steunt Oekraïne: “Strijd van Oekraïners voor vrijheid moet zegevieren”

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op het paleis heeft koning Filip zijn bezorgdheid geuit over de steeds driestere drugscriminaliteit waarmee ons land wordt geconfronteerd. De koning had het ook over de oorlog in Oekraïne, die nu bijna een jaar aan de gang is. "De strijd van de Oekraïners voor hun vrijheid moet uiteindelijk zegevieren", klonk het.

Lees meer »

Uber moet zowat 17 miljoen euro betalen aan 139 chauffeurs uit Lyon

De arbeidsrechtbank in Lyon heeft Uber veroordeeld tot het betalen van zowat 17 miljoen euro aan 139 chauffeurs. Dat meldt de advocaat van de 139 Uber-chauffeurs, Stéphane Teyssier aan persbureau AFP. Het geschil gaat over het statuut, werknemer of via verhuur van een voertuig met bestuurder, waarmee ze aan de slag waren voor de taxi-app.

Lees meer »

Ministers Verlinden en Van Quickenborne en Antwerpse burgemeester De Wever praten over drugsgeweld: “Constructief overleg”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en haar collega van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) hebben vanmiddag samen gezeten met de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) over het alsmaar toenemende drugsgerelateerde geweld in Antwerpen. Er zijn nog geen concrete maatregelen afgesproken, maar op 17 februari komt er een volgende overlegronde. Minister Verlinden heeft het over "constructief overleg".

Lees meer »

Lachaert (Open Vld) wil levensduur Tihange 1 met tien jaar verlengen: “Wet op kernuitstap moet volledig herzien worden”

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert wil de levensduur van kerncentrale Tihange 1 ineens met tien jaar verlengen. Dat heeft hij gezegd in ‘De Ochtend’ op Radio1. Hij vindt dat de wet op de kernuitstap “helemaal vervangen moet worden”. “Er moet een nieuwe wet komen met nieuwe deadlines.” Volgens de wet op de kernuitstap moest Tihange 1 in 2025 dicht.

Lees meer »

“Na het misbruik probeerde ik mijn babysitter te vermoorden”: wij doken al in de memoires van Pamela Anderson

Seksfeestjes in de Playboy-mansion, het triootje van een beroemde Hollywoodacteur… De memoires van Pamela Anderson (55) moeten nog verschijnen, maar het is nu al duidelijk dat ze geen onderwerp uit de weg gaat. In de eerste vrijgegeven fragmenten vertelt de ‘Baywatch’-actrice niet alleen over haar wilde leven in Hollywood, maar laat ze ook voor het eerst in haar ziel kijken.

Lees meer »