Nieuwsfeed

Bewaar je gekregen pralines best in de koelkast of niet?

Met botercrème, karamel of advocaat: Belgische pralines zijn tijdens de feestdagen een erg populair cadeau. Daardoor zitten veel mensen met het eindejaar plots met een grote voorraad. Maar hoe bewaar je de lekkernijen het best? En blijven pralines lang vers? Chocolatier Dominique Persoone legt uit.

Krantenkoppen in België

Vader en zoon dood teruggevonden in woning, moeder en andere kinderen kritiek: parket gaat uit van CO-vergiftiging

In Hooglede, een deelgemeente van Roeselare, zijn vanochtend een vader en zoon thuis dood. Rond 9.30 uur werden ambulances opgeroepen naar de Honzebroekstraat. De hulpverleners troffen buiten de overleden vader en zoon, ook de moeder en twee andere zonen aan. Zij waren bewusteloos en vechten momenteel voor hun leven. Vermoedelijk is het drama het gevolg van een CO-vergiftiging.

Lees meer »

Uw tv-week in kijkcijfers: ruim 400.000 Vlamingen brosten de les van Tom Waes, maar keken achteraf wél naar ‘Het Verhaal van Vlaanderen’

Exact één week na nieuwjaarsdag, op 8 januari, volgden 1.208.201 Vlamingen de fratsen van Ambiorix en diens volgelingen in hun strijd tegen Caesar in de tweede aflevering van ‘Het Verhaal van Vlaanderen’. Ze leerden ook dat we onze goesting in tomaten en selder van de Romeinen erfden. Prima les, prima kijkcijfers, dat wel, maar zeker niet uitzonderlijk voor een zondag

Lees meer »

“Ik probeer gewoon naar huis te gaan”: tijdslijn toont hoe extreem politiegeweld bij arrestatie leidde tot dood zwarte man in Memphis 

Wat was de aanleiding voor het buitensporige politiegeweld op 7 januari in Memphis, dat uiteindelijk leidde tot de dood van de 29-jarige Tyre Nichols? Waarom werd de man die avond zo hard aangepakt? Vrijgegeven videobeelden, die minuut per minuut tonen wat er die avond is gebeurd, roepen alleen maar meer vragen op over het gedrag van de betrokken agenten.

Lees meer »

BEKIJK – Opnieuw feest in Technotempel Fuse na sluiting, maar frustratie blijft: “DJ’s willen niet spelen onder 100 decibel om kwaliteit en intensiteit muziek te behouden”

Na een tijdelijke sluiting is er gisteren voor het eerst weer gedanst in de Brusselse technoclub Fuse. Leefmilieu Brussel legde de club eerder deze maand strenge geluidsnormen en een verplicht sluitingsuur op, na klachten van een buurman. De stad heeft die regels nu een beetje versoepeld, en dus test Fuse of het zo de deuren toch weer kan opengooien.

Lees meer »