Nieuwsfeed

Dode en meerdere gewonden bij schietpartij nabij Liverpool

Nabij Liverpool zijn zaterdagavond een dode en meerdere gewonden gevallen bij een schietpartij in een pub. Dat meldt de Britse politie.

Krantenkoppen in België

LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. “Vlinders in de buik”: Van den Bergh opent eerste minitoernooi in uitverkocht Belfast tegen Clayton, start hij met een knal?

Vanavond gaat de Premier League van start, mét Dimitri Van den Bergh. Hij opent het eerst minitoernooi in Belfast – met 8.000 toeschouwers in een uitverkochte zaal – tegen Jonny Clayton. “Ik heb vlinders in de buik”, zei Dancing Dimi vlak voor zijn openingsmatch. Plaatst hij zich voor de halve finale – later deze avond? Volg het op VTM 2

Lees meer »

Ryanair-topman Michael O’Leary niet onder de indruk van stakingen: “Vakbonden kramen onzin uit”

“De Belgische vakbonden zeggen veel, maar weinig ervan is waar.” Dat heeft Ryanair-topman Michael O’Leary vandaag gezegd tijdens een persconferentie. O’Leary zakte af naar Brussel om aan te kondigen dat de Ierse luchtvaartmaatschappij tijdens het zomerseizoen een extra vliegtuig, het zestiende, zal baseren op de luchthaven van Charleroi. Hij herbevestigde ook dat de basis op Brussels Airport voorlopig niet heropent.

Lees meer »

De woning van Serge (56) en Kristien (55) heeft 5 slaapkamers en veel troeven, maar dit nadeel drukt de verkoopprijs: “We rekenden toch op 450.000 euro”

Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Françoise Beghin van Vastgoed Van Hoof een driegevelwoning in Hove. “Met verschillende ingrepen werd de ruimtebeleving vergroot en ook de vijf slaapkamers zijn een troef.” Eén nadeel drukte toch een beetje de prijs, maar eigenaar Serge De Stobbeleere reageert: “Zelf

Lees meer »

Oekraïense minister van Defensie: “We zijn de facto al NAVO-lid”

Oekraïne is de facto al lid van de NAVO geworden. Dat heeft althans de Oekraïense minister van Defensie Oleksi Reznikov gezegd in een interview met de BBC. “Het land Oekraïne en haar strijdkrachten werden lid van de NAVO. De facto (in de praktijk, red.), niet de jure (wettelijk, red.). Want we hebben de wapens en de kennis hoe die te

Lees meer »

1.000 euro boete voor cokegebruikers: werkt dat wel?

“1.000 euro voor wie betrapt wordt met cocaïne.” Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil druggebruikers zwaar beboeten. Maar werkt dat wel? Volgens criminoloog Tom Decorte niét. Ook in het buitenland leidt een ander beleid tot meer succes. Experts leggen uit hoe we het wel kunnen aanpakken.

Lees meer »

Filipijnse journalist en Nobelprijswinnaar Maria Ressa vrijgesproken van belastingontduiking: ‘Het recht zegeviert’

Maria Ressa, oprichter en hoofdredacteur van de Filipijnse nieuwssite Rappler, haalt haar slag thuis voor het hof van beroep in Manilla. De rechter heeft haar en de nieuwssite vrijgesproken van een aanklacht wegens belastingontduiking. ‘Een overwinning voor elke Filipino die onterecht beschuldigd wordt’, klonk het zichtbaar opgelucht. Al zijn haar problemen nog lang niet van de baan.

Lees meer »

LIVE KASTEELCROSS. Grote namen ontbreken: Merlier en wereldkampioen gravel Vermeersch zijn publiekstrekkers – Betsema bezig aan solo bij dames

Met de Kasteelcross van Zonnebeke staat de voorlaatste Exact Cross van het seizoen op het programma. De grote namen ontbreken, maar net daarom kan het extra spannend worden. Naast Belgisch kampioen op de weg Tim Merlier is wereldkampioen gravel Gianni Vermeersch de publiekstrekker. Bij de vrouwen komt het wellicht tot een duel tussen Marion Norbert Riberolle en Denise Betsema. Volg

Lees meer »

Brusselse fietskoerier kritiek na aanrijding met FlixBus

De brandweer van Brussel is rond 16.30 uur opgeroepen voor een ongeval met een bus en een fietskoerier. Daarbij kwam de laatste ongelukkig ten val. Brandweermensen hebben de fietser uit zijn benarde positie bevrijd, waarna de persoon naar het ziekenhuis werd gebracht. Hoe het ongeval gebeurd is, is nog niet duidelijk.

Lees meer »