Nieuwsfeed

Doodsangsten op kerstavond: gezin met kinderen bedreigd tijdens gewapende overval

Het zal je maar overkomen: je zit met de familie rond de kersttafel, en plots stormen gewapende overvallers je huis binnen. Een gezin uit Rotterdam in Nederland maakte het gisteravond mee.

Krantenkoppen in België

Rusland waarschuwt voor “catastrofe” en “tragedie van wereldformaat” als Duitsland tanks levert aan Oekraïne

Vjatsjeslav Volodin, de voorzitter van de Russische Doema, waarschuwt voor een “tragedie van wereldformaat” als de bondgenoten van Oekraïne Duitse Leopard 2-tanks leveren aan het land. “De levering van offensieve wapens aan het regime in Kiev zal leiden tot een wereldwijde catastrofe”, schreef Volodin op zijn Telegram-kanaal. Rusland zou “nog krachtigere wapens” gebruiken als de VS en de NAVO-landen wapens

Lees meer »

Torenhoge prijzen, minder verbruik én enorme groei in zonnepanelen: zo gingen we in 2022 met elektriciteit om

In 2022 is gemiddeld liefst 245 euro per megawattuur neergeteld op de groothandelsmarkten voor elektriciteit. Dat is ruim dubbel zoveel als in 2021 én bijna 8 keer zoveel als in 2020. Dat blijkt uit de cijfers van hoogspanningsnetbeheerder Elia. We verbruikten vorig jaar gemiddeld 3,3 procent minder stroom dan in 2021. De hernieuwbare energie blijft wel records breken, vooral de

Lees meer »

Charles Michel onderweg naar Kiev

Europees president Charles Michel is onderweg naar de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat heeft hij vanmorgen in een videoboodschap op Twitter laten weten. Hij zal er met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky praten over nieuwe steunmaatregelen.

Lees meer »