Nieuwsfeed

Drie hulpverleners gedood bij landmijnvrij maken Cherson

Drie Oekraïense hulpverleners zijn zaterdag omgekomen toen een landmijn explodeerde terwijl zij bezig waren delen van de regio Cherson landmijnvrij te maken. Dat meldt de hulpdienst van een andere Oekraïense regio, Zjytomyr, op haar Facebookpagina.

Krantenkoppen in België

Drugsmilieu ontvoerde per ongeluk de verkeerde persoon: twee Nederlanders aangehouden na arrestatie op Boomsesteenweg

De twee Nederlandse mannen die in de nacht van woensdag op donderdag werden gearresteerd op de Boomsesteenweg zijn officieel aangehouden door de onderzoeksrechter. De bewoner van het pand dat de mannen viseerden is sinds enkele weken een target in het drugsmilieu. Twee weken geleden werd de inkomhal van het gebouw waar zijn vriendin woont nog opgeblazen. En men heeft zelfs

Lees meer »

OVERZICHT. Alle coronaparameters in dalende lijn

De afgelopen week werden dagelijks gemiddeld 65 mensen met Covid-19 in de Belgische ziekenhuizen opgenomen, een daling met bijna een derde in vergelijking met de week ervoor. Ook de andere parameters gaan de goede richting uit op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees meer »

Heibel tussen Jamal Ben Saddik en Glory: ‘The Goliath’ blijkt geschorst en zet kickboksorganisatie onder druk

Glory heeft kickbokser Jamal Ben Saddik (32) geschorst. Dat heeft volgens de kickboksorganisatie te maken met “een onderzoek naar een overtreding van onze regels”. In afwachting van de resultaten van een juryproces komt de Belgische Marokkaan niet in actie. Gisteren zette Ben Saddik via Instagram de kickboksorganisatie alvast onder druk. “Als ik voor juli niet vecht, beloof ik dat ik

Lees meer »

Eurostar rijdt door Brexit opzettelijk met honderden lege zitplekken

Voor heel wat mensen is de Eurostar dé ideale manier om naar Londen te reizen. Toch zijn er op de treinen van Londen naar Parijs vaak honderden lege zitplekken. De treinen die vanuit Amsterdam vertrekken, zijn voor meer dan driekwart leeg. De oorzaak? Sommige stations hebben geen ruimte om de grenscontroles – die sinds de Brexit van kracht zijn –

Lees meer »

Syrië-expert in Vranckx & Byloo: “Regime van Assad blijft overeind door drugshandel”

Captagon, het prestatiebevorderende medicijn dat vroeger in ons land wel eens werd gebruikt door blokkende studenten, doet vandaag het nachtleven in het Midden-Oosten draaien én houdt het Syrische regime van president Assad in leven. Maar ook in de Antwerpse haven worden steeds meer ladingen Captagon onderschept. Hoe zorgde dit M&M-achtig pilletje ervoor dat Syrië uitgroeide tot een heuse narcostaat en

Lees meer »