Nieuwsfeed

INTERVIEW. Antwerp-CEO Sven Jaecques over een alweer woelig jaar: “Het is nóóit rustig. Dat hoort bij het DNA van deze club”

“Op de Bosuil wordt gezegd: ‘Als het té rustig is, val je in slaap.’ Dan zit je te veel in een comfortzone – nooit goed.” Sven Jaecques (41), CEO van Antwerp en lid van de Taskforce die zich bezig houdt met de zoektocht naar een nieuwe bondscoach, overloopt het jaar van de Great Old. “Dat Van Bommel ook met Racing Genk sprak? Hij heeft de goede keuze gemaakt.”

Krantenkoppen in België

EU gaat nieuwe sancties opleggen tegen Iran

De Europese Unie gaat sancties opleggen aan 37 Iraanse personen en organisaties die betrokken zijn bij de hardhandige repressie van manifestaties, zo is uit diplomatieke bronnen vernomen. Een beslissing over de opname van de Revolutionaire Garde op de Europese terreurlijst is er nog niet.

Lees meer »

Hein Vanhaezebrouck denkt het zijne over discutabele penaltyfase: “Wellicht zullen ze ‘de grijze zone’ als uitleg geven”

Hein Vanhaezebrouck moest na afloop toegeven dat AA Gent “verdiend had verloren” van een gretiger Antwerp. Dat neemt niet weg dat de Buffalo’s een discutabele strafschop tegen kregen. De ref wees naar de stip na vermeend hands van Godeau, maar die leek de bal eerst met het hoofd te raken. “Het was blijkbaar een moeilijke fase”, aldus Vanhaezebrouck. “Wel drie

Lees meer »

Opnieuw treft Brusselaar granaat aan in huis

Een familie die haar huis in de François Hellinckxstraat in Koekelberg aan het renoveren was, is op een granaat gestuit. Nog geen drie weken geleden bracht een dame een gevonden granaat naar een politiecommissariaat. De politie raadt aan om explosief materiaal niet zelf aan te raken, maar meteen hulp in te schakelen.

Lees meer »

Politie arresteert Bolsonaro-aanhangers na bestorming Braziliaans parlement, president Lula: “Barbaarse toestanden”

In de Braziliaanse hoofdstad Brasilia zijn honderden aanhangers van ex-president Jair Bolsonaro zondag het parlementsgebouw binnengedrongen. Ze weigeren de nederlaag van hun kandidaat te accepteren. Ook het hooggerechtshof en het presidentieel paleis werden bestormd. President Lula veroordeelt de aanval en wijst naar zijn voorganger. Veiligheidstroepen hebben de controle terug over de overheidsgebouwen. De bestorming wordt door leiders uit de regio,

Lees meer »

Topdesign voor een prikje: Sabine Marcelis lanceert collectie met IKEA

IKEA en de Nederlandse ontwerpster Sabine Marcelis lanceren Varmblixt: 20 betaalbare designproducten die de functie van licht in huis op een onverwachte manier verkennen. De collectie bevat vijf sculpturale lampen, maar ook glaswerk, koffietafeltjes en vloerkleden. Varmblixt is vanaf februari te koop. De lampen zijn permanent verkrijgbaar, de andere items maken deel uit van een limited edition-serie.

Lees meer »

GEZIEN? ‘1985′: “Een degelijk startschot dat doet uitkijken naar meer”

Van een voortreffelijke timing gesproken. In dezelfde week dat de Bende van Nijvel het nieuws opnieuw domineerde, met dank aan de arrestatie van ex-rijkswachter Robert Beijer in Pattaya, lanceerde de openbare omroep prestigieuze zondagavondfictie over de moorddadige criminelen. Je zou er VRT-CEO Frederik Delaplace bijna van verdenken dat hij eigenhandig voor die doorbraak in Thailand gezorgd heeft. Maar is ‘1985′

Lees meer »

Dwangsommen niet betaald? Rechter laat nu ook spullen van Fedasil in beslag nemen

Een deurwaarder mag spullen van het federale agentschap voor de opvang van asielzoekers Fedasil in beslag nemen en verkopen. Dat heeft de Franstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel beslist, zo schrijft La Libre Belgique. Fedasil werd vorig jaar veroordeeld tot dwangsommen omdat het asielzoekers niet kon opvangen, maar heeft die niet betaald. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De

Lees meer »