Nieuwsfeed

Kardinaal De Kesel: “We moeten ons verzetten tegen zelfgenoegzaamheid en onverschilligheid”

De uitdagingen waar onze samenleving vandaag mee wordt geconfronteerd, zijn groot. Alleen door solidair te zijn, kunnen we die het hoofd bieden. Dat is de boodschap die kardinaal Jozef De Kesel brengt in zijn kersthomilie. Hij sprak de homilie zaterdag uit in de middernachtmis in de Brusselse Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal en zal ze vandaag lezen in de Sint-Romboutskathedraal van Mechelen.

Krantenkoppen in België

Ook achter de rug van Zelenski woedt een oorlog: beschuldigingen vliegen over en weer na ontslag populaire adviseur

Het rommelt nu ook in Kiev. Oleksiy Arestovych, vanaf het eerste uur een raadgever van president Zelenski, heeft ontslag genomen. Zo goed als dagelijks verzorgt hij op Youtube een populair programma waarin de oorlog wordt besproken. Na een “foute interpretatie” van de raketaanslag in Dnipro waarbij 45 mensen stierven, wordt hij ervan beschuldigd een handlanger van Rusland te zijn. Er

Lees meer »

Parket start opsporingsonderzoek naar geschorste prof UGent

Het parket van Oost-Vlaanderen is een opsporingsonderzoek gestart in het dossier rond een geschorste UGent-professor die in 2017 grensoverschrijdend gedrag gepleegd zou hebben bij een doctoraatsstudente. Dat verneemt Belga dinsdag. Rector Rik Van de Walle speelde het dossier vorige week door aan het parket nadat het tuchtorgaan van de universiteit de man – die actief was aan de faculteit bio-ingenieurswetenschappen

Lees meer »

Schooldirecteur die seksdates met tieners stiekem filmde en beelden verspreidde, moet voor rechter verschijnen: “Alles speelde zich af in zijn privésfeer”

De geschorste directeur van ‘matrozenschool’ Koninklijk Werk Ibis in Bredene moet zich voor de strafrechter verantwoorden voor een waslijst aan zware zedenfeiten met een twintigtal minderjarige jongens en dit over een periode van tien jaar. Dat heeft de raadkamer in Brugge woensdag beslist. Philip D. (62) wordt verdacht van onder meer verkrachting, aanranding, aanzetten tot ontucht, voyeurisme en verspreiding van

Lees meer »

Exclusieve inkijk in het leven van Thibau Nys, met zijn 16 tattoos als leidraad: “Onze pa is er geen fan van. Als ik een nieuwe heb, kan hij er ‘effe’ niet mee lachen”

Als de kleren de man maken, dan maken de tattoos Thibau Nys (20). Zijn levensvisie staat integraal op zijn rechterarm. Van een engeltje met een machinegeweer tot een duistere bijbel en een eeuwige veiligheidsspeld: de crosser geeft u een exclusieve rondleiding op z’n eigen huid. “Mijn vriendin Anna wou ook een tattoo, maar ik heb het haar afgeraden. Je plakt

Lees meer »

Belgische onderzoekers ontrafelen geheim van langzame hersengroei

Onderzoekers van het VIB-KU Leuven Centrum voor Hersenonderzoek en de ULB hebben het geheim achter de trage hersengroei van mensen ontdekt. Dat heeft het VIB donderdag bekendgemaakt in een persbericht. Het zijn de mitochondriën, de energiefabriekjes van cellen, die zorgen voor de snelheid van de hersenontwikkeling. Het werk van de onderzoekers is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science.

Lees meer »

Vader en zoon dood teruggevonden in woning, moeder en andere kinderen kritiek: parket gaat uit van CO-vergiftiging

In Hooglede, een deelgemeente van Roeselare, zijn vanochtend een vader en zoon thuis dood. Rond 9.30 uur werden ambulances opgeroepen naar de Honzebroekstraat. De hulpverleners troffen buiten de overleden vader en zoon, ook de moeder en twee andere zonen aan. Zij waren bewusteloos en vechten momenteel voor hun leven. Vermoedelijk is het drama het gevolg van een CO-vergiftiging.

Lees meer »

Oproep om nachtelijke toeteracties in Gent te stoppen

Overheden en vakfederaties doen een oproep om te stoppen met de nachtelijke toeteracties op het viaduct van Gentbrugge. Sinds 20 december is de snelheid voor vrachtwagens daar begrensd tot 70 kilometer per uur. Ontevreden truckchauffeurs claxonneren daartegen, tot grote ergernis van omwonenden.

Lees meer »

Cristiano Ronaldo, die mogelijk debuteert tegen Messi, zou 200 miljoen euro krijgen om reclame te maken voor WK in Saudi-Arabië

Maakt Cristiano Ronaldo zijn debuut in Saudi-Arabië tegen eeuwige rivaal Lionel Messi? Rudi Garcia, trainer van Al-Nassr, heeft verklaard dat de Portugees mogelijk zal aantreden in een vriendschappelijke wedstrijd met een combinatieteam tegen Paris Saint-Germain. Intussen schrijft ‘L’Equipe’ dat CR7 – bovenop z’n duizelingwekkende loon – 200 miljoen euro extra krijgt om ambassadeur voor de WK-kandidatuur van Saudi-Arabië te zijn.

Lees meer »