Nieuwsfeed

LIVE TRANSFERS. BBC: “Messi verlengt contract bij PSG tot 2024″

Vanaf 1 januari barst een maand lang de wintermercato open en kunnen clubs in binnen- en buitenland opnieuw spelers aantrekken of van de hand doen. In eigen land wordt het vooral uitkijken of Club Brugge en Antwerp zich nog versterken in de titelrace met Racing Genk, dat zelf al aangegeven een ruimere kern te willen maar ook nog spelers kan zien vertrekken. En doet Anderlecht met z’n beperkt budget iets? Ook de grootste transfergeruchten en -deals uit het buitenland vind je in onze Transfer Talk terug.

Krantenkoppen in België

Op zoek naar buitenaards leven: hoe Leuvense planetenjagers het heelal afspeuren naar hun heilige graal

Surrealistische beelden van kleurrijke nevelen, onbereikbare hemellichamen en pasgeboren sterren. Dankzij de gloednieuwe James Webb-ruimtetelescoop kunnen astronomen beter dan ooit planeten buiten onze zonnestelsel bestuderen. Zoals astrochemicus Leen Decin (KU Leuven): zij hielp samen met haar vijftienkoppige Leuvense team de atmosfeer van een mysterieuze gasplaneet ontrafelen. Een belangrijk opstapje naar het echte werk: bewijs vinden van buitenaards leven.

Lees meer »

Sneeuwval zorgt voor chaos op Luikse wegen: files, achtergelaten auto’s en stroompanne

Automobilisten trotseerden gisteren een chaotische avondspits door de heftige sneeuwval. Vooral in de provincie Luik liep het mis. Daar zagen sommige bestuurders zich genoodzaakt om hun voertuig op de ondergesneeuwde wegen achter te laten. Na een ongeluk op de E42 moest een gewonde persoon naar het ziekenhuis worden gebracht. Door beschadigde elektriciteitskabels werden ook stroomonderbrekingen gemeld.

Lees meer »

Nog twee rivieren in Wallonië in alarmfase voor overstromingen

In Wallonië is voor de Basse Semois en de Vierre dinsdagochtend nog de alarmfase voor overstromingen van kracht. Dat blijkt uit gegevens van de Waalse overheidsdienst SPW. Door de neerslag van de voorbije dagen zijn de peilen en afvoeren op een aantal waterwegen nog steeds verhoogd. Vandaag wordt geen neerslag verwacht, en ook de komende dagen lijkt het overwegend droog

Lees meer »

“We verkeren in crisis. En het ergste moet nog komen”: waarom zien culturele centra zo af? En wat zijn de gevolgen voor publiek en artiesten?

Eén op de drie cultuurhuizen in Vlaanderen en Brussel kampt met een slechte ticketverkoop. Wanneer cultuurliefhebbers toch naar buiten komen, kiezen ze voor andere genres dan vroeger en kopen ze hun tickets veel later. Allemaal zaken die grote gevolgen hebben voor de cultuursector: zowel voor het publiek als voor artiesten verandert er van alles. Zes belangrijke stemmen uit de sector

Lees meer »

Franse influencer (23) wil in ons land euthanasie plegen, arts reageert: “Niet de bedoeling dat België sterfbed van Fransen wordt”

Een YouTuber zorgt in Frankrijk voor ophef nadat ze eerder deze maand deelde dat ze stappen heeft ondernomen om in België euthanasie te plegen. De 23-jarige Olympe (niet haar echte naam, red.) wil haar leven beëindigen vanwege mentale problemen. Zo lijdt de jonge vrouw onder meer aan een identiteitsstoornis. Volgens de Brusselse arts Yves de Locht is het echter niet

Lees meer »

Van balletjes in tomatensaus tot vol-au-vent: hoe maak je Vlaamse klassiekers op een gezondere manier klaar zonder smaakverlies?

Gezonde goede voornemens? Check! Maar moet je dat stoofvlees dan voorgoed aan de kant schuiven? En wat met die balletjes in tomatensaus? Sandra Bekkari deelt op dag 10 van de ‘Start Gezond’-challenge 4 tips om Vlaamse klassiekers een tikkeltje gezonder, maar minstens even lekker te maken. “Zelfs van het meest klassieke ‘aardappelen-groenten-vlees’-potje kan je nog een evenwichtige maaltijd maken.”

Lees meer »