Nieuwsfeed

Na dood Caroline Pauwels blikken haar kinderen terug: “Wat zou mama hiervan denken?”

Op vijf augustus stierf VUB-rector Caroline Pauwels (58). Een afscheid dat voor Emil en Anna Violette al drieënhalf jaar voordien begon, en onverminderd doorgaat. “Het is een tijd van uitersten geweest. Geluk en verdriet zaten heel dicht bij elkaar.”

Krantenkoppen in België

Afbouw tijdskrediet goedgekeurd

20:06 De federale ministerraad heeft vrijdag het licht op groen gezet voor de inperking van het tijdskrediet, thematische verloven zoals het ouderschapsverlof en de loopbaanonderbreking voor ambtenaren. De …

Lees meer »

België belooft extra wapens aan Oekraïne

België wil extra antitank- en luchtafweergeschut leveren aan het Oekraïense leger. Dat zei minister van Defensie ­Ludivine Dedonder (PS) aan de vooravond van een cruciale bijeenkomst van tientallen bondgenoten in het Duitse Ramstein. In aanloop naar de top die vandaag plaatsvindt, deden heel wat landen nieuwe beloftes aan Kiev. Zo zal het VK tanks leveren, Nederland een gegeerd Patriot-lucht­afweersysteem en

Lees meer »

“Bij een breuk kan je een bot niet meer herstellen”: hoe voorkom je botontkalking? En wat als je er toch last van hebt?

Een rib breken bij een hoestbui: het lijkt onwaarschijnlijk, maar voor ouderen met osteoporose of botontkalking is het dat allerminst. Vanaf de leeftijd van 50 jaar neemt de botmassa progressief af. Vooral vrouwen hebben vanaf die leeftijd last van zwakkere botten. Hoe bescherm je jezelf tegen botontkalking? En hoe herken je de aandoening? Vera Capkova, specialist fysische geneeskunde bij AZ

Lees meer »

Paramount+ bestelt achtdelige ‘Dungeons & Dragons’-serie

Streamingdienst Paramount+ heeft een achtdelige serie besteld over het populaire rollenspel ‘Dungeons & Dragons’, dat meldt ‘Variety’. De pilot van de serie is geschreven door Rawson Marshall Thurber, die onder meer de films ‘Red Notice’, ‘Skyscraper’ en ‘We’re the Millers’ maakte. Het is nog niet bekend waar de serie precies over zal gaan.

Lees meer »

INTERVIEW. Jan Rodts, de man die Vlaanderen leerde vogelen, gaat met pensioen: “Door steeds vogels te redden, werden mijn kinderen en ik bedreigd. Maar ik zou het zo opnieuw doen”

Of hij nu een tweeloop op zich gericht krijgt, dan wel een dreigbrief in de brievenbus vindt: Jan Rodts (60) beschermt al decennialang koppig en volhardend vogels. Als directeur, voorzitter en woordvoerder is hij al 34 jaar lang het gezicht van Vogelbescherming Vlaanderen. Nu gaat hij met pensioen en geeft hij zijn leven een drastisch nieuwe wending.

Lees meer »

Oproep om nachtelijke toeteracties in Gent te stoppen

Overheden en vakfederaties doen een oproep om te stoppen met de nachtelijke toeteracties op het viaduct van Gentbrugge. Sinds 20 december is de snelheid voor vrachtwagens daar begrensd tot 70 kilometer per uur. Ontevreden truckchauffeurs claxonneren daartegen, tot grote ergernis van omwonenden.

Lees meer »

Hoe Vlaanderen aan zijn mestprobleem kwam

De doelstellingen uit het mestactieplan, het zesde al, zijn niet gehaald. Vlaanderen blijft met vervuild water zitten. Terwijl Europa streng toekijkt, zoeken de landbouwsector en de natuur- en milieuorganisaties naar een uitweg. Hoe komt het dat Vlaanderen zo’n hardnekkig mestprobleem heeft? Een verklaring aan de hand van elf grafieken.

Lees meer »

Noodkreet van VN: “Acht miljoen kinderen dreigen te verhongeren”

De Verenigde Naties slaken een noodkreet: acht miljoen kinderen in 15 landen die door conflicten of klimaatgerelateerde problemen geteisterd worden, dreigen binnenkort te verhongeren. “Ze zijn zo verzwakt door gebrek aan voedsel en door ziektes dat alleen onmiddellijk ingrijpen hen kan redden”, waarschuwden verschillende VN-organisaties donderdag. Ze hebben een vijfpuntenplan opgesteld en doen een beroep op regeringen en organisaties om

Lees meer »