Nieuwsfeed

Nederlander (26) neergeschoten en uit auto gegooid vlak bij Antwerpse Grote Markt

Ter hoogte van de Melkmarkt, vlak bij de Antwerpse Grote Markt, is zondagochtend omstreeks 6 uur een neergeschoten man aangetroffen op straat. Het slachtoffer, dat in levensgevaar verkeert, werd uit een auto gegooid.

Krantenkoppen in België

Hoe voelen patiënten het geneesmiddelentekort? “Ik halveer nu zelf mijn pillen met een speciale machine voor de juiste dosis”

“Sorry, maar dat geneesmiddel is er momenteel niet”: het wordt stilaan een standaardzin bij de apothekers in ons land. De laatste maand waren 379 geneesmiddelen – vaak tijdelijk – onbeschikbaar en er is niet altijd een alternatief voorhanden. Hoe voelen patiënten en artsen het geneesmiddelentekort? “We kunnen niet altijd dezelfde kwaliteit van medicatie garanderen”, zegt neuroloog Patrick Santens (UZ Gent).

Lees meer »

Minstens twee doden door overstromingen in Nieuw-Zeeland

Zeker twee mensen zijn om het leven gekomen door de overstromingen die Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland, troffen. Twee anderen worden nog vermist. De stad registreerde vrijdag een recordhoeveelheid regen. Daardoor kwam onder meer de aankomsthal van het vliegveld van de stad onder water te staan en werd het afscheidsconcert van Elton John op het laatste moment geannuleerd.

Lees meer »

China ontstemd om hetze over “spionageballon”, maar Pentagon spot tweede ballon in Latijns-Amerika

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zaterdag herhaald dat de ballon die boven de Verenigde Staten zweeft daar per ongeluk terecht is gekomen. Ook beschuldigt het ministerie Amerikaanse politici en media ervan de situatie te misbruiken om China in een kwaad daglicht te stellen. Vrijdagavond (lokale tijd) meldde het Pentagon dat er een tweede “spionageballon” is gespot boven Latijns-Amerika.

Lees meer »

Met deze tips maak je je huis energiezuinig, maar dat zal je wel wat geld kosten

Wie vastgoed koopt, is meer dan ooit bereid meer te betalen voor een energiezuinige woning. Dat blijkt uit de vastgoedbarometer van ERA. Het prijsverschil tussen goed geïsoleerde huizen met hernieuwbare energiebronnen en oude energieverslindende huizen, was nog nooit zo groot. Volgens een bevraging van ING is nog maar de helft de Belgen bereid een energieverslindend huis te kopen. Daardoor zal

Lees meer »

Heel Pakistan zit zonder elektriciteit

Een storing in het Pakistaanse elektriciteitsnet heeft het hele land maandagochtend in het donker gezet. “Het hele land zit zonder elektriciteit door een plotse daling van de frequentie van het transmissienet, met als gevolg een grootschalige storing”, laat het ministerie van Energie maandagochtend vroeg weten. “De onderhoudswerkzaamheden vorderen snel”, klinkt het nog, maar het duurt zeker twaalf uur vooraleer heel

Lees meer »

Amerikaanse grootbanken bereiden zich voor op verslechtering economie

Verschillende Amerikaanse grootbanken hebben vrijdag hun kwartaalresultaten gepubliceerd. Wat opvalt: de meeste kwamen met solide cijfers voor 2022, geholpen door onder meer de hogere rente, maar ze bereiden zich wel allemaal voor op een verslechtering van het economisch klimaat. Dat doen ze door hun provisies voor leningen waar afbetalingsproblemen dreigen op te trekken.

Lees meer »

“Misschien wel snelste lead-out ooit”: Evenepoel en ploegmaats met uitstekend voorbereidend werk, Jakobsen maakt het af

Zondag ging het nog mis, maar gisteren werd het een sprintje volgens het boekje voor Soudal-Quick.Step en Fabio Jakobsen. De Nederlander won de tweede rit in de Ronde van San Juan na uitstekend voorbereidend werk van wereldkampioen Remco Evenepoel en Yves Lampaert. Fernando Gaviria werd tweede voor Jon Aberasturi. Sam Bennett finishte als vierde en blijft leider. “Mooie revanche voor

Lees meer »

Boris Becker klapt uit de biecht over tijd in de cel: “Als je samen hebt gevochten voor je leven, schept dat banden”

“Ik denk dat ik voor altijd verbonden zal blijven met sommige gevangenen.” Boris Becker (55) is sinds midden december opnieuw een vrij man. De ex-tenniskampioen zat een gevangenisstraf uit wegens financiële fraude en probeert nu zijn schaapjes weer op het droge te krijgen. Te beginnen met een tv-interview en een docu op Apple TV+ later dit jaar. De start van

Lees meer »