Nieuwsfeed

Ngo’s in Afghanistan overwegen opschorting activiteiten na werkverbod vrouwen

De Verenigde Naties en de tientallen ngo’s die actief zijn in Afghanistan overleggen zondag over het werkverbod voor vrouwen. Verschillenden onder hen overwegen de activiteiten op te schorten in het hulpbehoevende land.

Krantenkoppen in België

Keren blote borsten terug op Facebook en Instagram? Het lijkt van wel

Instagram en Facebook maakten de borst al een paar keer nat tegen protest. Gebruikers pikken het namelijk niet dat een algoritme naakte vrouwenborsten en -tepels verwijdert, terwijl die van een man gewoon wel online kunnen bestaan. Tot nu, want een adviesraad van Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, roept op om die regel te herzien.

Lees meer »

Nazikaart ontketent schattenjacht in Nederland

Het Nederlandse Nationaal Archief gaf dinsdag een hele reeks documenten vrij omdat de termijn voor geheimhouding was verstreken. Een oude kaart die mogelijk toont waar nazisoldaten allerlei juwelen verstopten, heeft in het plaatsje Ommeren een schattenjacht op gang gebracht.

Lees meer »

Op zoek naar buitenaards leven: hoe Leuvense planetenjagers het heelal afspeuren naar hun heilige graal

Surrealistische beelden van kleurrijke nevelen, onbereikbare hemellichamen en pasgeboren sterren. Dankzij de gloednieuwe James Webb-ruimtetelescoop kunnen astronomen beter dan ooit planeten buiten onze zonnestelsel bestuderen. Zoals astrochemicus Leen Decin (KU Leuven): zij hielp samen met haar vijftienkoppige Leuvense team de atmosfeer van een mysterieuze gasplaneet ontrafelen. Een belangrijk opstapje naar het echte werk: bewijs vinden van buitenaards leven.

Lees meer »

Nooit meer condens op je bril? Wetenschappers verklappen het geheim

Je herkent het vast wel, je stapt in de winter de deur uit en hebt meteen last van aangedampte brilglazen. Uiterst vervelend, want je ziet niets. Dat is binnenkort verleden tijd! Zwitserse wetenschappers hebben recent een oplossing gevonden dat het leven van miljoenen brillendragers makkelijker zou maken. Het enige wat je nodig hebt … een laagje goud.

Lees meer »

Ploegbaas en afvalbeheerder Net Brussel voor rechter na zelfdoding van werknemer: aanklager eist 6 maanden cel en geldboete

Het Brusselse arbeidsauditoraat eist 6 maanden cel tegen een ploegbaas van Net Brussel. Michel N. staat samen met zijn werkgever terecht voor onopzettelijke doodslag nadat een van de werknemers van de Brusselse afvalbeheerder uit het leven was gestapt, vermoedelijk door pesterijen op het werk. Maar zowel de leidinggevende als Net Brussel wast zijn handen in onschuld. “Wij hebben niets te

Lees meer »

Beursjaar start verrassend winstgevend: is goed begonnen ook half gewonnen? Expert: “Een belegger die hoogtevrees krijgt, kan nu eigenlijk al verkopen”

Het jaar is amper enkele weken oud en de beurzen hebben er nu al een mooi parcours opzitten. Met een winst van 6,3 procent kende de Bel20 sinds de oprichting in 1991 nooit een betere start. Sommige aandelen doen het zelfs nog beter. Kunnen we nu al spreken van een goed beursjaar? Volgens onze geldexpert Pascal Paepen wél. Al zal

Lees meer »

(Weer) ruzie in het Franse kamp, Mbappé in de clinch met eigen bondsvoorzitter na uithaal richting Zidane: “Zo ga je niet om met een legende”

Nieuwe onrust in het Franse voetbalkamp. Aanleiding is een uithaal van bondsvoorzitter Noël Le Graët aan het adres van Zinédine Zidane, die na de contractverlenging van Didier Deschamps niet de nieuwe bondscoach wordt. “Ik zou zelfs m’n telefoon niet voor Zinédine opnemen”, beschimpte Le Graët de Franse legende. Kylian Mbappé, en velen met hem, vielen haast van hun stoel.

Lees meer »

“In een relatie wordt 1 op de 4 verliefd op een ander.” Seksuoloog beant­woordt 17 lezersvra­gen over overspel

Uit een rondvraag bij 37.400 Vlamingen blijkt dat opmerkelijk veel partners vreemdgaan. En toch blijft het een gigantisch taboe. Relatietherapeut Wim Slabbinck beantwoordt 17 vragen van onze lezers die ze aan niemand durven te stellen. Wat als je verliefd wordt op een ander? Hoe handel je best als je bedrog vermoedt? En moet je een scheve schaats altijd opbiechten? “Er

Lees meer »