Nieuwsfeed

“Niemand haalt me hier weg”: hele familie staat Pelé bij tijdens kerstdagen, dochter deelt emotionele foto

De familie van Pelé is in het ziekenhuis om hem bij te staan tijdens de kerstdagen. De gezondheid van de 82-jarige Braziliaanse voetballegende gaat achteruit. Zijn darmkanker is “aan het verergeren” en hij heeft extra verzorging nodig vanwege “problemen aan nier en en hart”. Pelés dochter Kely Nascimento – die eerder een ontroerende foto postte – wijkt geen seconde van z’n zijde. “Niemand haalt me hier weg.”

Krantenkoppen in België

Vincent Vanasch met Red Lions klaar voor nieuwe veroveringstocht: “We willen nog altijd álles winnen. Dan zal er voor altijd over deze generatie gesproken worden”

De gouden veroveringstocht gaat voor de Red Lions vanaf zaterdag voort in India. In Bhubaneswar verdedigen onze hockeymannen de komende twee weken hun wereldtitel, die ze in december 2018 in hetzelfde Kalinga Stadion grepen. Keeper Vincent ‘The Wall’ Vanasch (35) wil zijn bijnaam weer alle eer aandoen. Te beginnen tegen Zuid-Korea zaterdagmiddag (12u30). “Het WK, het EK en de Spelen

Lees meer »

Europese Commissie wil even ambitieus subsidieplan als VS: “We moeten nu ingrijpen of we zijn te laat”

Om de Europese industrie te beschermen tegen een mogelijke verstoring van de internationale concurrentie, werkt commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton aan maatregelen die “vergelijkbaar” zijn met de verregaande Amerikaanse klimaatsubsidies. “We moeten reageren, we mogen niet bij de pakken blijven zitten”, zei Breton dinsdag tijdens een werkbezoek in Madrid. “Het is nog niet te laat. We moeten een

Lees meer »

Outsider Nicky Evrard en vriendin en ploegmaat Shari Van Belle over de Gouden Schoen en hun relatie: “Sommige meisjes hadden pas na 2 maanden door dat we een koppel waren”

Flame of the Game, dat was ze op het EK van 2022 meer dan eens. Maar een Gouden Schoen, dat ontbreekt nog op het cv van nationale keepster Nicky Evrard. Voorlopig toch, want mogelijk mag ze die woensdagavond samen met haar vriendin en teamgenoot bij OHL Shari Van Belle in Antwerpen ophalen. Misschien wordt het wel de avond van de

Lees meer »

Brecht Decaestecker stopt als hoofdredacteur Het Laatste Nieuws

Na drie jaar aan het hoofd van HLN en Het Laatste Nieuws, stopt Brecht Decaestecker als hoofdredacteur. Dat afscheid komt er in onderling overleg, zegt Nicholas Lataire, directeur van News City. Na verschillende gesprekken gaf Decaestecker aan dat hij de nood voelt de pauzeknop in te drukken en andere wegen op te zoeken. “Ik kan daar alleen maar respect voor

Lees meer »

Zelfzekere Poetin: “Russen maken net zo veel raketten als alle andere landen samen. De overwinning is van ons”

Vladimir Poetin heeft woensdag verklaard dat hij geen enkele twijfel heeft over een Russische overwinning in Oekraïne, hoewel de strijd al bijna een jaar aan de gang is en heel wat militairen sneuvelden. De Russen maken net zo veel raketten als alle andere landen op de wereld samen, beweert de Russische president. Hij toont zich dan ook zelfverzekerd. “De overwinning

Lees meer »

KIJK. ‘Professioneel wieltjeszuiger’, die drie minuten in het wiel van Evenepoel hing, doet zijn verhaal: “Er is één regel: blijf achter de renner of de groep”

Remco Evenepoel werd tijdens zijn winterstage in Calpe gevolgd door een wielertoerist. Het gaat om de Oekraïner Artem Shcherbyna die zichzelf ‘professioneel wieltjeszuiger’ noemt. Hij kan onze Belgische wereldkampioen drie minuten volgen, maar dan heeft Evenepoel het gehad. Hij maant Shcherbyna aan om te stoppen, wat hij ook doet. Tegenover onze redactie doet Shcherbyna zijn verhaal: “De meesten maken er

Lees meer »

Antwerp moet vakken harde kern sluiten tegen Club Brugge na wangedrag

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal (DCP) heeft Antwerp een wedstrijd met gedeeltelijk gesloten deuren opgelegd. Supporters verstoorden de wedstrijd tegen Anderlecht met pyromateriaal. De vakken van de harde kern (413-416) moeten daarom gesloten worden voor de wedstrijd tegen Club Brugge op 5 februari. De club moet daarnaast ook 10.000 euro boete betalen.

Lees meer »

De schreeuw van de schaduwprins

In zijn nieuwe autobiografie Spare wil prins Harry de puntjes op de i zetten. De openhartige inkijk in zijn 38-jarige bestaan, mét een passage over fysieke agressie van zijn broer, is volgens de prins een stap naar verzoening. ‘Ik wil een familie, geen institutie.’

Lees meer »

Greta Thunberg haalt uit naar Davos … in Davos

Greta Thunberg heeft het World Economic Forum in het Zwitserse Davos een spiegel voorgehouden tijdens een panelgesprek met klimaatactivisten. Om het debat te openen, zei Thunberg dat het ‘absurd’ is dat we in Davos ‘worden gebombardeerd met boodschappen van mensen die verantwoordelijk zijn voor de klimaatcrisis’.

Lees meer »