Nieuwsfeed

Opvallend: darter met hoogste gemiddelde tot dusver ligt uit het WK, Van den Bergh op plek 10

De eerste twee ronden van het WK darts zitten er sinds donderdagavond op. Van den Bergh en co genieten momenteel van de traditionele kerstbreak, die drie dagen duurt. Opvallend: de darter met het hoogste gemiddelde tot dusver ligt uit het toernooi.

Krantenkoppen in België

Europese COVID-commissie wil Pfizer toegang tot Europees Parlement ontzeggen

De bijzondere commissie over COVID-19 van het Europees Parlement start een procedure om de lobby-badges van Pfizer in te trekken en lobbyisten van Pfizer de toegang tot het Europees Parlement te ontzeggen. Dat meldt Belgisch Europarlementslid Kathleen Van Brempt (Vooruit), die de COVID-commissie voorzit. De beslissing komt er na de tweede weigering van de CEO van het bedrijf, Dr. Albert

Lees meer »

Russen en Oekraïners vechten om controle over 200 kilometer aan ondergrondse zoutmijntunnels die hen “achter vijandige linies” kunnen brengen

Russische troepen lijken erin geslaagd te zijn om het grootste deel van Soledar in te nemen, een stadje in het oosten van Oekraïne. Soledar is bekend om zijn zoutmijnen en ligt op tien kilometer ten noorden van het fel bevochten Bachmoet. Volgens het Britse ministerie van Defensie focussen de gevechten zich nu onder meer op de toegang tot de 200

Lees meer »

De man met het hoedje: even een ‘held’ van Islamitische Staat, maar meestal gewoon van de foto geknipt

Islamitische Staat zat na de aanslagen in Brussel een beetje verveeld met Mohamed Abrini, de man met het hoedje. Die blies zichzelf niet op, zoals gepland, maar vluchtte weg. Als IS een week na de aanslagen een verheerlijkend artikel laat verschijnen over de daders, dan is Abrini weggecensureerd. Doodgezwegen. Al bestaat er toch één propagandafilm waarin hij een plaats kreeg

Lees meer »

LIVE WK VELDRIJDEN. Beresterke Thibau Nys voert onemanshow op en is wereldkampioen bij de beloften: “Perfecte race gereden”

Dit weekend wordt in het Nederlandse Hoogerheide het WK veldrijden afgewerkt. De apotheose is natuurlijk voor zondag, wanneer het titanenduel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel wordt afgewerkt bij de eliterenners. Bij de junioren dames pakte de Canadese Isabella Holmgren goud. Thibau Nys triomfeerde bij de beloften mannen. De dames elite (15u) zijn later vandaag nog aan

Lees meer »

LIVE TRANSFERS. Union heeft mondeling akkoord met Vertessen voor huurperiode – Anderlecht gaat voor linksachter van Nottingham Forest

Deadline day nadert. De wintermercato in binnen- en buitenland gaat zijn laatste dagen in. Welke clubs versterken zich nog of doen nog spelers van de hand? Bij Anderlecht rekenen ze nog op een aantal versterkingen. Versterkt titelfavoriet Genk zich nog? Tast Paul Gheysens in de buidel in de hoop de Limburgers nog van de eerste plaats te stoten? En wat

Lees meer »

Aantal sociale woningen met een warmtepomp gestegen met 113 procent

Een kleine duizend sociale woningen beschikt over een warmtepomp. Dat is een stijging van 113 procent tegenover de 447 woningen die in 2021 een warmtepomp hadden. Steeds meer sociale woningen beschikken ook over duurzame energie-installaties zoals zonnepanelen en zonneboilers. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele in antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Allessia Claes.

Lees meer »

Slachtoffer van aanranding richt open brief aan minister Van Quickenborne: “Niet oké om dossier maand na de feiten al af te sluiten”

“Ik hoor het u graag uitleggen aan mijn dochter. En aan de uwe binnen enkele jaren.” Dat schrijft Margot Cattersel (33) uit Beerzel (Putte) in een open brief aan minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) nu ze vernomen heeft dat haar aangifte van een aanranding in het station van Mechelen al na een maand geen gevolg meer krijgt.

Lees meer »

Washington levert geen F-16-straaljagers aan Oekraïne

Washington gaat geen F-16-straaljagers aan Oekraïne leveren, hoewel Kiev inmiddels permanent vraagt om dergelijke toestellen voor de strijd tegen de Russische agressor. De Amerikaanse president Joe Biden zei “nee” op de vraag van journalisten of de Verenigde Staten F-16’s gaan sturen.

Lees meer »

“Dankbaar dat niemand tijdsdruk moet ervaren die ik voelde”: “Madam Bakster” is blij met verlenging van termijn om kind te krijgen van overleden partner

"Ik ben ongelooflijk dankbaar dat niemand de enorme tijdsdruk moet ervaren die ik het afgelopen jaar heb gevoeld." Zo reageert Laura Verhulst, "Madam Bakster", uit Gent op het feit dat mensen langer de tijd krijgen om een kind te krijgen van hun overleden partner. Haar verhaal over hoe ze zwanger werd met sperma van haar overleden partner, bracht die bal

Lees meer »