Nieuwsfeed

Royals op zondag – Zomerse shorts, zussen tussen herfstbladeren én een “gore poedel”: ontdek de koninklijke kerstkaarten

Ook dit jaar sturen de koninklijke families warme kerstgroeten uit en maken ze de beste wensen over. Van geposeerd chique tot casual chique in jeans, de ene haalt er een giga-kerstboom bij, de andere omarmt gewoon zijn zus of poseert trots met de nieuwste telg die de stamboom in stand houdt. Een selectie van de koninklijke kerstkaarten dit jaar.

Krantenkoppen in België

“Dit voelt alsof Sarah ons een tweede keer ontnomen wordt”: Patrick (60) ontroostbaar nadat brand kamer van verongelukte dochter vernielt

“De kamer van Sarah is volledig uitgebrand. Meubels, kledij, schoolspullen, alle foto’s en alles van haar begrafenis: het is allemaal weg.” Patrick Claeys (60) uit Houthulst is ontroostbaar nadat een zware dakbrand vrijdagavond zijn hoevewoning onbewoonbaar heeft gemaakt. Van de slaapkamer van zijn verongelukte dochter Sarah blijft weinig over. “Dit voelt alsof ze ons een tweede keer ontnomen wordt.”

Lees meer »

Wachttijd op ziekenwagen in Engeland was nog nooit zo hoog

Nog nooit hebben patiënten in Engeland die spoedeisende hulp nodig hebben, zo lang moeten wachten op een ziekenwagen en een behandeling. Patiënten met brandwonden, beroertes of een epilepsie-aanval moesten in december gemiddeld anderhalf uur wachten tot een ambulance hen kon bereiken, zo maakte de Britse gezondheidsdienst NHS donderdag bekend.

Lees meer »

GETEST. De elektrische auto van Sony en Honda: “Playstation spelen, een dashbord in Spider-Man of Fortnite-skin en 45 sensoren aan boord”

Honda en Sony hebben op de technologiebeurs CES het tweede prototype voorgesteld van hun nieuwe elektrische auto: de Afeela. Een wagen met maar liefst 45 sensoren, en een ingebouwde PlayStation. Maar wat kan je er voor de rest nog mee? En wanneer kunnen Europeanen de wagen kopen? Onze reporter Kenneth Dée deed een exclusieve test én sloeg een babbeltje met

Lees meer »

Acht inbraken in één nacht in handelszaken in centrum Tienen

Inbrekers hebben toegeslagen in verschillende winkels en cafés op de Grote Markt en in de Leuvensestraat in Tienen. Volgens camerabeelden gaat om twee jonge mannen. Ze braken steeds in via de deur en gingen op zoek naar waardevolle voorwerpen en cash geld. Burgemeester Katrien Partyka (CD&V) denkt dat de politie sporen zal vinden: “Mogelijk gaat het telkens om dezelfde daders."

Lees meer »

Opnieuw agent geschorst na brutale arrestatie van Tyre Nichols

Na de gewelddadige arrestatie van Tyre Nichols op 7 januari in de Amerikaanse stad Memphis, is maandag een zesde agent van het politiekorps uit zijn functie gezet. Enkele dagen na de arrestatie overleed Nichols. Gruwelijke beelden van de dashcams van de agenten waarop de arrestatie van de man te zien is, circuleren inmiddels wereldwijd.

Lees meer »

Mama van Rahma (18), die aan CO-vergiftiging overleed: “Samen met mijn zoontje droeg ik haar nog uit de douche en begon haar te reanimeren”

De mama van de 18-jarige Rahma, die zaterdag aan een CO-vergiftiging stierf, is radeloos. “Iedereen zag haar graag. Ook voor haar 9-jarige broertje zorgde ze altijd zo goed.” Nassira, die net als zoontje intussen het ziekenhuis mocht verlaten, doet het relaas van die vreselijke zaterdagnamiddag. Intussen reageren ook Rahma’s klasgenoten en leerkrachten vol ongeloof.

Lees meer »

LEVENSVERHAAL. Gynaecoloog Marc Vrijens (78) overlijdt na slepende ziekte: “Hij zette meer dan 10.000 Gentenaars op de wereld”

Marc Vrijens is niet meer. De dokter, geboren in Hasselt maar op-en-top Gentenaar, overleed op 78-jarige leeftijd. Als gynaecoloog in het Jan Palfijnziekenhuis bracht hij naar schatting zo’n 15.000 kinderen ter wereld. “Dokter Vrijens was er nog een van de oude stempel”, zegt collega Frank Ingels. “Bij elke geboorte was hij er zelf bij.” Een portret.

Lees meer »

‘Colossal Cave’-remake brengt retrovibes van het verkeerde soort

Met ‘Colossal Cave’ proberen Roberta en Ken Williams, bij al wat oudere gamers overbekend als de bedenkers van eeuwige klassieker ‘King’s Quest’, een comeback te forceren. Het resultaat is echter een stoffige game, die op twee manieren schrijnend oubollig is: zowel het al te fantasieloos gevolgde stramien van het origineel als de schijnbaar twintig jaar oude graphics zijn niet meer

Lees meer »