Nieuwsfeed

Villa met wellness gekocht, maar verkoper nam sauna en infraroodcabine mee: koppel krijgt gelijk in zaak tegen makelaar

Stephanie Oorts (42) en Dave Van den Keybus (35) kochten anderhalf jaar geleden via makelaar Immopoint Topo een villa in Zandhoven die werd aangeprezen inclusief bijgebouw met wellness. Na aankoop bleken de wellnesstoestellen weg. Omdat ze niet tot een vergelijk kwamen, diende het koppel een deontologische klacht in bij het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV). Die klacht werd nu gegrond verklaard wat betreft de misleidende advertentie.

Krantenkoppen in België

Boete van 50.000 gevorderd van Net Brussel

Het Brusselse arbeids­auditoraat eist een geldboete van 50.000 euro van Net Brussel, vanwege de zelfdoding van een gepeste werknemer. Een ploegbaas staat mee terecht. Tegen hem wordt een celstraf van zes maanden gevorderd en een geldboete van 15.000 euro.

Lees meer »

Huilende baby jaagt dieven uit woning in Mechelen

In Mechelen heeft een huilende baby twee dieven weggejaagd toen ze aan het inbreken waren in een woning in de Krankenstraat. Er werd niets gestolen. Op andere plaatsen in Mechelen vonden er nog inbraken plaats, waarbij onder meer een haardroger en zonnebril zijn gestolen.

Lees meer »

Daarom mag je nooit je benen kruisen bij de kapper

Voor de meeste mensen gaat een kappersbezoek gepaard met een beetje stress. Want je bent nooit honderd procent zeker dat je naar huis keert met het kapsel dat je in gedachten had. Wel, dat hangt niet alleen af van de expertise van je kapper, maar ook van jezelf. En meer bepaald van je zithouding.

Lees meer »

Wordt de Chinese spionageballon boven de VS vanop afstand bestuurd? Zweeft er ook een boven ons land? En waarom is hij nog niet neergeschoten? Uw vragen beantwoord

De hele wereld kijkt met veel belangstelling naar de saga rond de Chinese spionageballon die hoog boven de Verenigde Staten zweeft. Zeker nu volgens het Pentagon nog een tweede exemplaar is gespot boven Latijns-Amerika. Kan zo’n ballon bestuurd worden? Waarom wordt het gevaarte niet neergeschoten? En dreigt er escalatie tussen China en de VS? Hier beantwoorden we uw meest gestelde

Lees meer »